Çocukları yurt dışında okuyan Erdoğan: Batı'ya gönderdiğimiz öğrenciler zihinleri iğfal edilmiş halde ülkelerine döndüler

İstanbul'daki 3. Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mühendislik öğrensin diye Batı'ya gönderdiğimiz öğrenciler zihinleri bize yabancı fikirlerle iğfal edilmiş halde ülkelerine dönmüşlerdir" dedi. Çocuklarının tamamı yurtdışında eğitim gören Erdoğan, Hazine ve Maliye'nin başına da ABD'de yüksek lisans yapan damadı Berat Albayrak'ı atadı

Yayınlanma: 22.09.2018 - 16:01
Abone Ol google-news

<video:1090664>

İstanbul'daki 3. Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te kendisine pilot kıyafetiyle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mühendislik öğrensin diye Batı'ya gönderdiğimiz gençler zihinleri iğfal edilmiş halde ülke için zehirli halde geri dönmüştür" dedi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklarının tamamı yurt dışında eğitim gördü. İşte Erdoğan'ın çocuklarının eğitim gördüğü üniversiteler: 

Sümeyye Erdoğan Bayraktar 

Ramsey ve Gürman Giyim'in sahibi Remzi Gür'in sağladığı bursla ABD'de Indiana Üniversitesi The School Of Public and Enveriomental Affairs ( Kamu ve Çevre İşleri) departmanında Policy Studies (Politika araştırmaları sosyoloji ve siyaset okudu. Yüksek lisansını ise Londra'da London School of Economics'te sosyal politikalar bölümünde STK'lar ve Kalkınma üzerine yaptı.

Bilal Erdoğan

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra ABD‘ye Üniversite okumaya gitti. Bilal Erdoğan, 2003’te Harvard Üniversitesi‘nde yüksek lisans yaptı. Kasım 2004’ten itibaren Dünya Bankası’nda stajyer olarak çalışmaya başladı. Stajını tamamlayınca Washington‘un önde gelen araştırma kuruluşlarından Brookings Institute‘de araştırma görevlisi olarak iş başı yaptı. 2005’te Washington yakınlarında, Maryland eyaletinin College Park’taki Colesville RD’de mortgage’a girdi, 261.5 bin dolara daire aldı.

Burak Erdoğan

Bilgi Üniversitesinde okudu. Londra'da burslu olarak ekonomi eğitimi aldı.İstanbul Kasımpaşa askeri hastanesinden alınan raporla askerlikten muaf tutuldu.

Esra Erdoğan Albayrak

ABD'de Indiana Üniversitesinden 2003 yılında mezun oldu. California'da bulunan Berkeley Üniversitesi'nde lisans üstü eğitim aldı.

Hazine ve Maliye'nin başına ABD'de yüksek lisans yapan damat Berat Albayrak'ı atadı

Erdoğan, 9 Temmuz 2018 tarihinde açıkladığı yeni sistemin ve hükümetin Hazine ve Maliye Bakanı olarak damadı Berat Albayrak'ı görevlendirdi. 

Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı.

Selçuk Bayraktar 

Selçuk Bayraktar üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de sürdürdü. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler