Türkiye iki acıyı paylaştı: Sedanur’u koruyamadık, İbrahim’i bağrımıza bastık

Küçük İbrahim, okul kıyafeti olmadığı için derse alınmadı. Baba, oğluna pantolon alacak maddi gücü olmadığı için yaşamına son verdi. Sosyal medyadan tepki ve yardım talebi yağdı. Pek çok yardımsever ve Fenerbahçe çocuğun okul masraflarını karşıladığını açıklarken ailesi için de yardım kampanyaları başladı. Diğer çocuk, Türkiye’nin, elindeki ‘Okumaközgürlüktür’ pankartıyla tanıdığı vicdanı, yüreği olan herkesin ‘lütfen sağ salim bulunsun’ dilekleriyle beklediği melekti. Yedi gündür dağ taş aranan ancak acı haberi gelen Sedanur, yalnız ailesinin değil, artık böylesi bir acıya tahammülü kalmamış Türkiye’nin yüreğini dağladı.

Yayınlanma: 22.09.2018 - 22:58
Abone Ol google-news

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde lise birinci sınıfa giden oğluna okulun istediği pantolonu alamadığı için önceki gün intihar eden İsmail Devrim’in (45) cenazesi memleketi Balıkesir’de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Devrim’in ailesi için yardım kampanyaları başlatılırken, birçok hayırsever eğitim masraflarını karşılama sözü verdi. Türkiye’nin gündemine oturan Devrim’in ölümü sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Devrim’in ailesine, sosyal medyada çok sayıda destek mesajı yağdı.

Fenerbahçe Kulübü ve Haluk Levent’in kurduğu AHBAP, aileye yardım etmek üzere harekete geçti. Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütü’nden yapılan açıklamada Devrim’in intiharının ardında ekonomik nedenlerin yattığı vurgulanarak, “Daha fazla İsmail Devrim’ler ölmesin, zenginler daha zengin, fakirler daha fakir olmasın diye mücadele etmeli, hakkımız olanı almalıyız” denildi.
Türkiye gündemine oturan olay sonrasında Kocaeli Valiliği, “Haberler gerçeği yansıtmıyor. Olayın sebebi psikolojik” açıklamasını yaptı. Ancak Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, intiharın pantolanla ilgili olduğunu kabul etti. Okutan yaptığı açıklamada, “Çocuk okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir. Yapılan araştırmadan ailenin, ne okul idaresine ne de vakfımıza bu konu ile ilgili bir yardım başvurusu olmadığını gördük. Oysa benzeri konularda yapılan yardım talepleri vakıf veya okul idaresi tarafından karşılanmaktadır. Ancak aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi” dedi.

Taraftarlar sahip çıktı

Oğlu ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda çekilen fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının ardından birçok Fenerbahçe üyesi, Devrim ailesine destek kampanyası başlattı. Galatasaray ve Beşiktaş taraftar gruplarının kullandığı hesaplardan da Devrim ailesine eğitim masraflarının üstlenilmesi konusunda banka hesaplarının açılacağı duyuruldu. Eski bir Ulusal Futbol Takım Teknik Direktörü’nün de aileye eğitim bursu sözü verdiği öğrenildi.

7 GÜNDÜR DİDİK DİDİK ARANAN SEDANUR’DAN ACI HABER: HER AYRINTI YIKTI

Kars Kağızman’a bağlı Paslı köyünde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in cansız bedenine dün kaybolduğu köyün yakınlarında ulaşıldı. Vali Rahmi Doğan, “Sedanur’un öldürüldüğü kesin, üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu” dedi.

Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğunun en büyüğü olan Sedanur, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kaybolmuştu. En son evinin önünde görülmüştü.

‘Kuş gibiydi’

Sedanur’un cansız bedenini bulan ekipler, “Bir taş var taşın alt tarafına konmuş, üzerine taşlar yığılarak kapatılmaya çalışılmış. Kokudan dolayı ortaya çıkmış. Öyle ki ceset kurumuştu. Sedanur kuş gibi hafif olmuştu. Adli tıpta her şey ortaya çıkacak. Böyle bir vahşet olamaz” dediler.
Öte yandan, Sedanur’un cenazesinin yakınlarında parçalanmış bir bavul bulundu. Bavulun olayla ilgisi olup olmadığının araştırılacağı öğrenildi.
Acı haberi İstanbul’da alan aile ilk uçakla Kars’a gitti. Sedanur’un cansız bulunması, günlerdir arama çalışmaları yapan köylüleri de gözyaşlarına boğdu.

‘Kaybolmuş olamaz’

Kars Valisi Rahmi Doğan, Sedanur’un öldürüldüğü bilgisinin kesin olduğunu kaydederek üç gün önce tutuklanan komşu Ertan B’nin daha önceden bu tür olaylardan sabıkası olduğunu belirtti.
Doğan, “Cenazeye sabah saatlerinde köye yaklaşık 1 kilometre mesafede ulaşıldı. Bu civar üzerinde arama yapılmıştı ama önceden mi oradaydı yoksa sonradan mı getirilip oraya konduğunu arkadaşlar inceliyor. Sedanur’un evi ile jandarma karakolunun arasındaki mesafe 100 metre civarında. Dolayısıyla olayın olduğu yerde çocuğun kaybolma ihtimali yok” ifadelerini kullandı.

Otopsi beklenecek

Kars Başsavcılığı da yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Sedanur Güzel’in elbiselerinin üzerinde olduğu ancak cinsel istismar olup olmadığının anlaşılması için otopsi yapılacağı belirtildi. Öte yandan savcının yaptığı ilk incelemelere dair detayları da ortaya çıktı. Buna göre küçük kızın cesedinin kararıp kurtlanması nedeniyle üzerinde ilk aşamada darp izi veya yara tespit edilemedi. Sedanur Güzel’in cenazesi Kağızman Devlet Hastanesi’nde yapılan ön muayenenin ardından Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Küçük kızın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler