Geçen yıl yaşamını yitiren Cumartesi Anneleri’nden Güzel Ana mezarı başında anıldı

Geçen yıl yaşamını yitiren Cumartesi Anneleri’nden Güzel Ana(Şahin), İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve ailesi tarafından Gülsuyu Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Yayınlanma: 23.09.2018 - 19:51
Abone Ol google-news
<video:1091385>

Kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerinin cezalandırılması için Cumartesi Anneleri’nin 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları oturma eylemine destek veren Güzel Şahin'in ölümünün 1.yıldönümünde, Gülsuyu Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında ilk anmayı saat 10.00’da İHD İstanbul Şube'si yaptı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte ilk sözü İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri aldı. Güzel Ana'nın (Şahin) direnişçi kimliğiyle beraber fedakarlığına ve İHD’ye aidiyet özelliklerine vurgu yapan Yoleri, Güzel Ana’nın önünde saygıyla durduklarını ifade etti.Güzel Ana'nın umut olduğunu ve bugün de umudu yaşattığını ifade eden İHD üyeleri Güzel Ana'yla ilgili son yaşadıklarını paylaştı. Bu anmanın ardından saat 14.00’de yine Güzel Ana’nın mezarı başında ailesi tarafından bir anma etkinliği daha yapıldı. Anmada aile adına açıklamayı Güzel Ana'nın kızı Meral Şahin okudu. Mezarlıktaki anmanım ardından ailesi ve Cumartesi anneleri İçerenköy Cemevinde düzenlenen sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisine katıldı. Anma Güzel Ana adına verilen yemek ile bitti.

Güzel Ana’nın yaşamını yitirişinin birinci yıldönümünde bir mektup kaleme alan Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız'da Güzel Ana için, “Güzel ana, bu düzeni bozuk dünyada seni aramızda ve yüreklerimizde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri’nden Hanife Yıldız 'ın Güzel Ana'ya yazdığı mektup şöyle:

'GÜZEL KADIN, DÜNYALI İNSAN...'

''Can arkadaşım, güzel kadın,

Seninle gezip dolaştığımız, oturduğumuz yerlerde artık sensiz dolaşıyor, oturuyorum. Derin derin de içimden ah çekiyorum. Korkma, ahla gözyaşlarımı da içime akıtıyorum. Ama sen yine de sen gibi olmayı beceremiyorum. Senin gibi gülmek istiyorum, onu da beceremiyorum.

Sen güzel kadın, güzel yerde toprak ananın kucağındasın. Gittiğin o yerde kimler karşıladı seni? Kimlerle buluştun? Sen hep sevgi doluydun biliyorum, hemen de kendini herkese sevdirmeyi becermişsindir. Ben ne yalan söyleyeyim işte, ben bunu da beceremiyorum, ne yapsam bilmiyorum.

Güzel ana, bu düzeni bozuk dünyada seni aramızda ve yüreklerimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Benim 18’lik anım, dünyalı insan, dünya mı sana dar geldi? Yoksa bizlere mi darıldın? Böyle aniden bizlerden sessizce ayrıldın, güzel kadın. Sen yattığın yerde rahat ol!

Can arkadaşım, benim eski yeni çok yaram vardı. Bir de sen oldun. Her yerde seni arıyorum. Sana anlatacaklarım ben de kaldı. Neredesin? Nasılsın? Bizimle adresini değiştirdin, gittin. Senin gittiğin o yere şimdi gelemiyorum. Seni göremiyorum. Daha da doğrusu gelmeyi de beceremiyorum.

Güzel kadın, dünyalı insan…

Seni çok özleyen, seven…

Hanife Yıldız''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler