İsmail Devrim haberini yapan gazeteci serbest bırakıldı: İlk açıklama

"Oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar eden İsmail Devrim'in" haberini ilk olarak yayımlayan gazeteci Ergün Demir, Hereke 17 Ağustos Mahalle Muhtarı Halil Taş ile birlikte gözaltına alındı. Gazeteci Demir ve mahalle muhtarı adliyedeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 24.09.2018 - 15:17
Abone Ol google-news

Oğluna okul pantolonu alamadığı için canına kıyan İsmail Devrim'in" haberini ilk olarak Astakos Haber sitesinde yayınlayan gazeteci Ergün Demir gözaltına alındı.

Hereke 17 Ağustos Mahallesi'nde ikamet eden, İsmail Devrim, oğluna pantolon alamadığı için hayatını son vermişti.

Yaşanan acı olayı ortaya çıkartan ve ilk yazan gazeteci olan Ergün Demir gözaltına alındı. Demir ile birlikte 17 Ağustos Mahalle Muhtarı Halil Taş’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. astakoshaber.com haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Demir, ifade vermesi için İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağırıldı. Emniyet Müdürlüğü’ne giden Ergün Demir için burada Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltı işlemi başlatıldı.

Sağlık kontrolüne götürülen Demir, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Hereke Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Kocaeli Zirve gazetesi muhabirinin telefonla ulaştığı Ergün Demir "Ekipler önce evime gelmişler, evde olmadığımı öğrendiklerinde beni aradılar, ben de güvenlik güçlerine kendim teslim oldum. Şu anda ifade vermek üzere karakola götürülüyorum." dedi.

Adliyeye sevk edilen gazeteci Ergün Demir daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GAZETECİ DEMİR'DEN  AÇIKLAMA

Adliye çıkışında açıklamalardan bulunan Demir, "Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayan raddeye gelindi. Haberin doğruluğunu teyitlemek için ses kaydını yayınladım" dedi.

Demir'in açıklamaları şöyle:

“Hepimizin haber kaynağı var. Bana bir bilgi geldi. Trajik bir haber olduğunu hissettim. Keza öyle de oldu. Haberi bütün belgeleriyle yaptım. Benim için haber budur ve yayınladım. Haber bir anda büyüdü. Bundan sonraki konular benim dışımdadır. Bir sürü suçlamalar oldu. Haberi belgeli yapmamız büyük avantaj oldu. Arkadaşlarımızın desteği de çok kıymetli benim için. Ayan beyan bir cenaze evinde konuştuğum mağdurun 'gizli ses kaydını aldığım' söyledi. İlginç bir durumla karşılaştım. Röportajım da soru cevap şeklinde zaten. Bunun bir röportaj olduğunu herkes duymuştur.

Hafize Hanım’ın konuşmalarını birebir yazdım. Belgesi de bende bu haberin. Fakat sonrasında ben yalancı oldum. Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayan raddeye gelindi. Haberin doğruluğunu teyitlemek için de ses kaydını yayınladım. O kadına karşı yapılanları da destelemek için yayınladım o kayıtları."

CHP'LİLERDEN TEPKİ

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Demir ile görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: 

İfadesinin alındığı ve savcılığa sevkinin yapıldığını söyledi. Demir'e 'Hafize Devrim ile yaptığı görüşmeyi izin almadan kaydettiği ve yayınladığı suçlaması' yöneltilmiş. Demir, 'Kaydı izin alarak yaptım; iki kişi şahittir' dedi.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından Demir'in gözaltına alınmasına da tepki göstererek, "Merhum İsmail Devrim'in eşi Hafize Devrim'in verdiği demeci haberleştiren ve 'Pantolon alamadığı için intihar etti' haberini yayınlayan Ergün Demir'i gözaltına alarak gerçeğin üstünü örtemezsiniz. Rahmetlinin eşinin ses kayıtları bile ortadayken; neyi saklamaya çalışıyorsunuz?" diye sordu.

MUHTAR SERBEST

Gazeteci Demir'in yaptığı söyleşi sırasında evde olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan mahalle muhtarı da serbest bırakıldı.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI

Yarkadaş, dosyaya gizlilik kararının getirildiğini belirterek, "Merhum İsmail Devrim’in ikamet ettiği 17 Ağustos Mahalle Muhtarı Halil Taş’ın da ERGÜN DEMİR'in yaptığı söyleşi sırasında evde olduğu ve bu sebeple gözaltına alındığı belirtildi. Dosyaya ise gizlilik kararı getirildiği öğrenildi" dedi.

 

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise yaşanan olaya, "Tuz koktu" yorumunu yaptı.

 Özkan, Twitter'dan şunları kaydetti:

 "Tuz da kokunca böyle oluyor işte! Oğluna pantolon alamadığı için intihar eden babanın haberini yapan gazeteci gözaltına alındı."

 

<haber-yatay:1090174,1090334,1090370,1090728,1090744,1091235,1091474>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler