Çocuğuna okul forması alamayınca "Boyun Eğme" tişörtüyle okula yolladı

Türkan Aleyna, okula giden kızına okul forması alamayınca, "Boyun Eğme" tişörtü ile kızını okula yolladı.

Yayınlanma: 26.09.2018 - 18:23
Abone Ol google-news

Türkiye her geçen gün derinleşen ekonomik kriz, okulların açılmasıyla birlikte aileleri vurmaya devam ediyor. Yurdun dört bir tarafından okul masraflarını karşılamakta zorlanan ailelerin haberleri geliyor.

Türkan Aleyna, okula giden kızına okul forması alamadı. Sosyal medyada, kızının fotoğrafını paylaşarak "Hiç ajitasyon yapamayacağım kızımın okul formasını almaya param yetmedi ben de boyun eğme tişörtü giydirip yolladım. Ben bu lanet sistemin bu duruma mahkum ettiği tek insan değilim...” ifadelerini kullandı.

Aleyna paylaşımına şöyle devam etti:

“Ben değil bunu normalleştiren siz utanın. Öğretmen iyice kızmış bu ne biçim tişört… Ben de gittim okula sizin sisteminizin ezemediği insanların tişörtü, çok forma meraklısı iseniz alın giydireyim dedim. Büyük bir ihtimal ile deli olduğumu düşünüyorlar şu anda.”

'BİR ANNENİN İKİ ÇOCUĞUNA YETEBİLMESİ...' 

Anne Aleyna’nın söyledikleri sosyal medyada da çok paylaşıldı. Odatv’ye konuşan anne Türkan Aleyna şunları söyledi:

"Artık insanların kafasını o soktukları kumdan kaldırmasını, dilenmek yerine haklarını aramasını istiyorum. Ben bu yayını yaptıktan sonra birçok insan özelden benim hesap numaramı istedi, yardım etmek, formayı almak istedi. Ama benim amacım yardımla bir şeyler yapmak değil, benim amacım köklü bir çözüm. İşçi sınıfının gelecek kaygısı olmadan yaşayabilmesi ya da bir annenin iki çocuğuna yetebilmesi. Ben bu sisteme boyun eğmedim, boyun eğmemeye de devam edeceğim. Ben korkmuyorum, kimse de korkmasın..."

NOT: Görsedeki öğrenci 18 yaşından küçük olması nedeniyle sansürlenmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler