Mardin'de İŞKUR kurasında hile gerginliği

Mardin'de İşkur ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 999 kişinin alınacağı ancak 11 bin 408 kişinin başvurduğu iş için yapılan kura çekimin'de 'hile' iddiaları nedeniyle gerginlik yaşandı.

Yayınlanma: 27.09.2018 - 21:18
Abone Ol google-news

Mardin’de Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında İşkur ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince, il genelindeki okullarda 6 ay süreyle çalıştırılacak 650 temizlik görevlisi, 349 özel güvenlik görevlisi personeli olmak üzere toplam 999 kişinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

11 bin 408 kişinin başvurduğu geçici iş için, 21 Kasım Şehir Stadyumu’nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Binlerce kişinin katılımı ile yapılan kura çekimine, İşkur Müdürü Mehmet Akın, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akan ve AK Parti İl Başkanı Nihat Eri katıldı.

KURA ÇEKİMİ BEŞ SAATE YAKIN SÜRDÜ

Her ilçe için görevlendirilen iki noter görevlisi, şeffaf kutularda adayların isimlerinin yazılı olduğu kağıtları karıştırakak kura çekti. Yaklaşık 5 saate yakın süren ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kura çekiminde ismi açıklanmayan bazı adaylar, çekilişte hile ve torpil olduğunu iddia ederek tepki gösterdi. Görevliler ise bu iddiaya karşı çıktı.

'ŞİKAYETİNİZ VARSA SAVCILIĞA GİDİN

Gerginliğin artınca güvenlik görevlileri tepki gösteren adaylara “Kura çekimi usulüne uygun yapıldı. Şikayetiniz veya itirazınız varsa gidin savcılığa yapın” dedi. Tartışmalar bir süre sonra sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler