Düşünmek cezalandırılıyor

Adalet Nöbeti 72. kez tutuldu.

Yayınlanma: 27.09.2018 - 22:51
Abone Ol google-news

 

Tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle avukatlar tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde 72. kez tutuldu. Adliye içerisinde bulunan Themis Heykeli önünde dün bir araya gelerek bir süre nöbet tutan avukatlar, daha sonra dışarı çıkarak basın açıklaması yaptı. Bu haftaki nöbete İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve çok sayıda avukat katıldı.

İlk olarak söz alan Avukat Selin Nakıpoğlu, Türkiye’nin, hukukun üstünlüğü endeksinde son sıralarda  yer aldığına dikkat çekerek “Bu gidişata sessizlikleriyle katkı veren hukukçular, sizler bu tablonun utancını yaşamıyor musunuz? Öfkelenmiyor musunuz” dedi. Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz, 10 Ekim Ankara Katliamı Davası gibi birçok toplumsal davanın avukatlığını yapan Heval Yıldız Karasu’nun Eskişehir Odunpazarı’ndaki avukatlık bürosuna yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Nakıpoğlu, İstanbul Bürosu’ndan meslektaşlarıyla kendisini ziyaret edeceklerini aktardı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi avukat Damla Atay ise yargılamanın üç  ayağından ikisinin emirle şekillendiğini kaydederek “Düşünmek, konuşmak, muhalif olmak cezalandırılıyor ve tüm bu hukuksuzluklara karşı mücadele eden, yurttaşların haklarını savunan, meslektaşlarımız mesleklerinin gereğini yaptıkları için, avukatlık yaptıkları için suçlanıyor, yargılanıyor ve tutsak ediliyor. Tüm bunlar bizim mücadele sebebimizdir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler