YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM ek yerleştirme sorgulama YKS ek yerleştirme sonuçları az önce açıklandı. ÖSYM sonuç açıklama sisteminde sorgulamaya açılan YKS ek yerleştirmelerine göre öğrenciler üniversite kayıtlarını yapacak. Peki üniversite kayıtları ne zaman?

Yayınlanma: 28.09.2018 - 11:10
Abone Ol google-news

YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarının ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Adaylar sonuçlarını ÖSYM sonuç açıklama sayfası "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden sorgulayabiliyor.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Geçersiz TC/YU NumarasıŞifre 6 karakterden az olamaz.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon