Bakandan yeni sinema kanunu açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ülkemizi film çekim merkezi haline getirecek ve film turizmini geliştirecek yeni sinema kanununu ivedilikle Meclis'imize sunacağız. En geç bir ay içerisinde Meclis'e sunmak için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 29.09.2018 - 22:07
Abone Ol google-news
<video:1098051>

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 55. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin açılış töreninde konuştu.

Bakan konuşmasında yeni sinema kanununu en geç bir ay içerisinde Meclis'e sunmak için gerekli hazırlıkları yapacaklarını duyurdu.

Bakan Ersoy şöyle konuştu:

"2002'de 9 olan yerli film sayısı geçtiğimiz yıl 148'e ulaşmış, 2 milyon olan yerli fim izleyici sayısı ise 2017'de 40 milyona ulaşmıştır. Ülkemiz yüzde 56'lık yerli film izlenme oranıyla Avrupa'da ilk sırada, diğer taraftan filmlerimizin dünyanın en değerli film festivallerinden ödüllerle dönmesi de Türk sinemasının dünyada artık tanınmış bir marka haline geldiğinin en açık göstergesi. Ancak çıtayı daha da yükseltmek için atmamız gereken adımlar var. Bu amaçla bir de müjde vermek istiyorum. Yeni yasama döneminde mevcut destek mekanizmalarını çeşitlendirecek, ülkemizi film çekim merkezi haline getirecek ve film turizmini geliştirecek yeni sinema kanununu ivedilikle Meclis'imize sunacağız. En geç bir ay içerisinde Meclis'e sunmak için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler