'Zorbalık iliklerimizde': 84 gazeteci yargılanıyor

CHP'li Barış Yarkadaş 84 gazetecinin yargılandığını hatırlatarak, "Beklenen Zorba kasırgası aslında medyada esiyor. Medyada tam anlamıyla bir baskı ve yargı kasırgası yaşanıyor” dedi.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 22:06
Abone Ol google-news

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Ekonomideki çöküşü durduramayan iktidar, gerçeklerin duyulmaması için medyaya baskıyı artırdı. İktidar, ülkemize yaşattığı çöküşü görünmez ve konuşulamaz hale getirmeye çalışıyor. Beklenen Zorba kasırgası aslında medyada esiyor. Medyada tam anlamıyla bir baskı ve yargı kasırgası yaşanıyor” dedi.

Eylül ayı hak ihlalleri raporunu tutuklu CHP PM üyesi Eren Erdem’e ithaf eden Yarkadaş, “Gazeteciler açısından eylül ayın da baskı, dava, gözaltı ve gözdağıyla geçti. Baskı fırtınası bu ay tam bir kasırgaya dönüştü. ‘Zorba’lığı iliklerimize kadar hissettik” diye konuştu. Gazetecilerin toplumsal olayları halka yansıtmakta giderek zorlandığını belirten Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı: “Eylül ayında 84 gazeteci ve basın emekçisi hâkim karşısına çıktı. 4 gazeteci gözaltına alındı. 1 yabancı gazeteci tutuklandı. 3 gazeteci hakkında ise soruşturma başlatıldı. 1 gazeteci darp edildi. 2 gazete sansüre uğradı. 8 gazeteci 24 yıl 2 ay hapis cezası; 5 gazeteci ise 29 bin 210 lira para cezası aldı. Birçok kitap yine cezaevlerine alınmadı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler