Kalın'dan 3. havalimanı açıklaması: Tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 3. havalimanına ilişkin "29 Ekim günü yeni havalimanında uçuşlar başlamış olacak. Oradaki takvimde değişiklik söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 03.10.2018 - 18:52
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor. Kalın, yeni havalimanının takviminde bir değişiklik olmadığını ve 29 Ekim'de açılışının yapılacağını kaydetti.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

YENİ HAVALİMANI

"29 Ekim günü yeni havalimanında uçuşlar başlamış olacak. Oradaki takvimde değişiklik söz konusu değil.

Özellikle Üçüncü Havalimanı ile ilgili çalışmaların yüzde 97 oranında tamamlandığını ifade edebiliriz. Planlandığı ve kamuoyuna duyurulduğu şekilde de 29 Ekim günü inşallah Üçüncü Havalimanı'na intikal olacak ve orada artık yeni havalimanından ulusal ve uluslararası uçuşlar başlamış olacak. Dolayısıyla oradaki takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değil."

İDLİB MUTABAKATI

"Bir diğer konu sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na yaptığı ziyaret ve ardından gerçekleştirdiği Almanya ziyareti. Bununla ilgili de siz de takip ettiniz fakat İdlib mutabakatının bütün dünyada takdirle karşılandığını herkes ifade ediyor. Bunun sonuçlarını da bugün zaten görmeye başladık.

Eğer böyle bir mutabakat sağlanmasaydı ve sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat şahsen üstlendiği bu girişim başarılı olmasaydı bugün muhtemelen İdlib'de büyük bir insani dramla karşı karşıya olacaktır. Büyük bir göç dalgası sadece Türkiye topraklarını değil dünyanın bölgenin diğer ülkelerini de Avrupa'ya kadar vuracaktı.

İdlib mutabakatının detayları da şu anda özellikle Rus mevkidaşları ile ilgili birimlerimiz tarafından müzakere ediliyor. Sınırların ne olacağı ne kadar içeri girileceği, coğrafi sınır ya da topografi itibarıyla nerelerden ne kadar içeri girilecek konuları da detaylı bir şekilde çalışılmaya devam ediliyor. Bir takvim var biliyorsunuz önce 10 Ekim sonra 15 Ekim yani 10 Ekim'e kadar ağır silahların çekilmesi 15 Ekim itibarıyla da terörle iltisatlı bütün unsurların bu sınırlardan çekilmesi bu takvimle ilerliyor.

Milli Savunma Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ve Milli İstishabar Teşkilatı Başkanlığımız Rus mevkidaşları ile müzakerelerini sürdürüyorlar. Şu ana kadar da pürüzsüz şekilde bu konuyu belli bir olgunluk noktasına da getirdiler. Bu da bizim açımızdan tabiki memnuniyet verici. Sayın Cumhurbaşkanımızın New York'ta yaptığı temaslarda yaklaşık 14 liderle biliyorsunuz görüşmeleri oldu ikili, heyetler arası. Orada da bu konu hemen hemen her görüşmede gündeme geldi."

ERDOĞAN'IN ALMANYA ZİYARETİ

"Pozitif gündemi öne çıkaran bir ziyaret oldu. Ziyaretin başarısız olduğu tarzı haberler taraf tutumlardır. Caminin açılışında yaptığı konuşmaya atıfta bulunmak istiyorum. O konuşmayı dünyada kaç lider yapabilir emin değilim. Dini cemaatlerin mensup insanların Avrupa'da ve dünyanın başka bir yerinde barış içerisinde yaşamalarını sağlayacak bir formül önerdi. Yeni bir sayfanın açılmış olacağını umut ediyorum."

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

"Kabinede gündeme gelmedi. Bu konu kabinenin gündeminde yok. Değerlendirmesi Meclis'te yapılır."

MCKİNSEY

Yeni bir IMF modeli, yabancılara teslim ediyorlar, bizim mahremimize giriyorlar gibi ekonomimizi, Cumhurbaşkanımızı hedef olan iftiralar bunlar. Türkiye Cumhuriyeti ekonomisini ilgili birimleri yönetir. Danışmanlık hizmetinin bir bağlayıcı tarafı yoktur. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler