Şehit olan 8 asker son yolculuklarına uğurlandı

Batman'ın Gercüş ilçesinde dün operasyona giden askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

Yayınlanma: 05.10.2018 - 13:24
Abone Ol google-news

 

 

Batman'ın Gercüş ilçesinde dün sabah terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 8 asker son yolculuklarına uğurlandı.  İstanbul'un 39 ilçesindeki merkezi camilerde şehit 8 asker için sela verildi.

<haber-yatay:11101785>

Şehit askerlerin isimleri

Şehit düşen 8 askerin isimleri şöyle: Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, Uzman Çavuş Neşet Gök, Uzman Çavuş Okan Dinçer, Uzman Çavuş Özgür Can İnce, Uzman Çavuş Ali Hekim, Uzman Çavuş Süleyman Aydın, Uzman Çavuş Uğur Göksu, Uzman Çavuş Yahya Şen.

Nişanlısının kamuflajını giyip 'Hayallerimizi çaldılar' diye gözyaşı döktü

Batman’da şehit düşen jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için Ladik ilçesinde tören düzenlendi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun tabutuna sarılan nişanlısı Nesrin Atağ, "Bizim hayallerimizi, umutlarımızı çaldılar" diyerek gözyaşı döktü.

Nişanlısının kamuflajını giyen ve tabuta sarılarak gözyaşı döken Nesrin Atağ, "Sana söz verdim. Dimdik ayaktayım. Hainleri sevindirmeyeceğim. Bizim hayallerimizi çaldılar. Umutlarımızı çaldılar” diye konuştu.

<video:1103367>

Şehidin ağabeyi ve mahalle muhtarı olan Seyitahmet Göksu ise kardeşinin tabutuna sarılarak, “Benim de evlatlarım var. Onları da asker olarak yetiştireceğim. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim” şeklinde konuştu. İlçede bulunan Merkez Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu için helallik alındı. Göksu daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi.

Cenazeye, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Samsun Valisi Osman Kaymak, MHP Gurup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AKP Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, MHP İl Başkanı Taner Tekin, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve askeri erkan katıldı.

 

Şehit ağabeye kamuflajlı uğurlama

Şehit olan Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan, cenaze törenine askeri kamuflaj giyerek katıldı. Neşet Gök’ün naaşı dün akşam saatlerinde Eskişehir’e getirildi. Reşadiye Camii’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesinde şehidin babası Turan, annesi Nurcan, kardeşleri Burak ve Batuhan cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

<video:1103274>

Ağabeyine ‘şehit olacaksın’ demiş

Eskişehirli şehidin en küçük kardeşi 7 yaşındaki Batuhan Gök, cenaze törenine askeri kamuflaj ile katıldı. Tabutun olduğu alana Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile birlikte el ele gelen Batuhan, bir an olsun ağabeyinin tabutunun başından ayrılmadı. Burada askeri yetkililer ve cenaze törenine katılanlar ile birlikte dualar eden küçük Batuhan, görenleri duygulandırdı. Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu ile cenaze namazını kılan Batuhan’ın, ağabeyi izne geldikten sonra gitmesine razı olmadığı ve şehit olacağını önceden söylediği iddia edilmişti.

İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Gök’ün cenazesi tekbirlerle top aracına getirildi. Burada sevenleri tarafından dakikalarca tabutu öpülen Şehit Neşet Gök’ün naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne gözyaşları arasında götürülerek defnedildi. 


Aynı adı ve soyadı taşıdığı ilk şehit ile aynı kaderi paylaştı

Batman’da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Amasyalı Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın, PKK terör örgütünün 34 yıl önce şehit ettiği ilk asker olarak kayıtlara geçen aynı adı ve soyadını taşıdığı şehit er Süleyman Aydın ile aynı kaderi paylaştı.

<video:1103396>

Cenazeye Çalışma Sosyal Hizmet ve Aile Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Amasya Valisi Osman Varol, AK Parti Amasya milletvekilleri Mustafa Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, askeri ve mülki erkan, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Şehit Uzman Çavuş Okan Dinçer Balıkesir'de dualarla uğurlandı

Batman'da terör örgütünün el yapımı patlayıcılı (EYP) saldırısı sonrasında şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Okan Dinçer, Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin annesi Arife, babası Tezcan Dinçir, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, kardeşi Oktay ise tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze ilk olarak evinin önüne getirilirken, yapılan duanın ardından helallik alındı. Al bayrağa sarılı şehidin tabutu dualarla köy meydanına taşındı.
Şehidin cenazesi Bademli Mezarlığı karşısında bulunan meydanda kılındı. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde tekrar helallik istenirken, gözyaşları sel oldu. 

<video:1103473>

 

Şehidi babası ve kardeşi asker kıyafetiyle uğurladı

Şehit olan Uzman Çavuş Özgür Can İnce, Ankara'da gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehidin babası ve kardeşi cenaze törenine asker kıyafetiyle katıldı. Ankaralı şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce (26) için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılan protokol üyeleri camiye girişlerinde şehidin babası Ömer İnce, annesi Sündüz İnce ve kardeşine taziyelerini sundu. Cuma namazı sonrası şehit İnce için cenaze namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin yakınları gözyaşları dökerken, baba Ömer İnce şehit oğlunun arkasından el salladı. Şehit İnce'nin naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere Elvankent Şehitliği'ne götürüldü. Öte yandan, şehidin babası ile kardeşinin törene asker kıyafetiyle katıldığı görüldü.

<video:1103259>

 Şehit Yahya Şen, memleketi Kırıkkale’de toprağa verildi

Uzman Çavuş Yahya Şen, memleketi Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bilal Erdoğan da katıldı. Patlama sonrasında ağır yaralanan Uzman Çavuş Yahya Şen (24), ilk müdahalenin yapıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesinden Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine uçak ile götürülürken yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş için Kırıkkale'de düzenlenen cenaze törenine; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Bilal Erdoğan, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.
Bekar olduğu öğrenilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yahya Şen’in cenaze töreni memleketi olan Kırıkkale’ye getirildi. Cuma namazını müteakiben Kırıkkale Merkez Nur Camii'nde düzenlenen törenle binlerce kişinin katılımıyla cenaze namazı kılındı. İkiz kardeşi Zekeriya Şen, annesi ve babası Şehit Yahya Şen’in tabutunun başında gözyaşı döktü.

Bakan Soylu, Şehit Yahya Şen’in tabutunu omuzladı

Cenaze namazı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bilal Erdoğan şehit Yahya Şen’in tabutunu omuzlayarak cenaze aracına kadar götürdü. Tören sonrası vatandaşlar PKK aleyhine sloganlar attı. Bazı vatandaşlar ise Bakan Soylu’ya "İdam istiyoruz” diye seslendi.

Şehit Yahya Şen’in cenazesi Balışeyh ilçesi Akçakavak Köyü Mezarlığı'na defnedildi.


Ispartalı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hekim’e son görev

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim, memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı.

24 yaşındaki Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim için memleketi Isparta’da askeri tören düzenlendi. 

"Kalabalık alana sığmadı"
Şehit Hekim’in cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı. Cenaze törenin yapıldığı meydana şehidin annesi Ayşe Hekim, sedye ile getirildi. Sağlık ekipleri, tören boyunca şehit annesinin yanından hiç ayrılmadı. Şehit babası Hasan Hekim ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim’in geçen ay evlendiği eşi Arzu Hekim ise tören boyunca metanetini korudu. Şehit eşini bir kadın astsubay sürekli teselli etti. Tören öncesi, şehidin yakınlarından ikisi fenalaşırken, şehit yakınlarına sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.
Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi daha sonra Isparta Garnizon Şehitliği’nde vatan toprağına emanet edildi.

Eylül ayında evlenmişti
Ispartalı Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim'in mesleğe geçtiğimiz yıl başladığı ve 26 gün önce Arzu Demiralay ile hayatını birleştirdikten sonra Batman’daki görevine geri döndüğü öğrenildi.. Aslen Isparta merkeze bağlı Kuleönü Kasabası kütüğüne kayıtlı olan Şehit Hekim’in anne ve babası Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşıyordu. Şehit Hekim ayrıca, Burak (18) ve Beyza (13) isimli kardeşlerinin ağabeyiydi.

İzmir şehidini uğurladı

Batman'da şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus (28), İzmir Bergama'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ulus'un, babasını aradığı ve acı olay yaşanmasaydı bugün yapılması planlanan dayısının oğlunun düğününe katılacağını söylediği öğrenildi.

Batman Gercüş'ün Yemişli köyü ile Mardin'in Dargeçit ilçesinin Umutlu köyü kırsalında dün operasyona giden askerleri taşıyan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti. Meydana gelen patlamada şehit olan asker sayısı 8'e yükselirken, Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus için İzmir Bergama'da bulunan Kurşunlu Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından tören düzenlendi.
Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, siyasi partilerinin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, şehidin annesi Şükran Ulus, babası Yücel Ulus, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda öğrenci olan kardeşi Çağrı Ulus ve yakınları katıldı. Bergama'da bulunan meydanda düzenlenen törende yüzlerce Bergamalı da hazır bulundu.

"Bana kim 'annem' diyecek"
Şehidin babası Yücel Ulus ve anne Şükran Ulus, tören alanına yakınlarının yardımıyla getirildi. Baba Yücel Ulus, "Bunlar hain, bunlar alçak. Karşımıza tek tek çıkamıyorlar" diyerek terörü lanetlerken, anne Şükran Ulus da "Bana kim 'annem' diyecek" sözleri ile gözyaşı döktü.
Şehidin annesi, babası, kardeşi ve yakınları şehidin naaşının başında dua etti. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde tabuta şehidin tuttuğu takım Galatasaray'ın atkısı da serildi.
Öte yandan naaşın başında nöbet tutan bir asker de gözyaşlarını tutamadı.

Bugün kuzeninin düğününe katılacaktı
Şehidin 2013'te Türk Silahlı Kuvvetlerine girdiği, daha önce Tekirdağ'da görev yaptığı, 2017'de ise Batman'a görevlendirildiği öğrenildi. Ömer Yiğit Ulus'un, şehit olmadan önce babasını arayarak bugün yapılması planlanan dayısının oğlunun düğününe geleceğini söylediği öğrenildi. Şehit Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, Bergama merkezdeki şehitliğe defnedilecek.

 

<video:1103550>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler