Erdoğan'dan kayıp Suudi gazeteci açıklaması

Erdoğan kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin, "İspat etmesi gereken Suudi taraftır. Bu süreci takip etmek, kovalamak bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Başkonsolosluk 'Buradan çıktı diyerek' kendini kurtaramaz. Konsolosluktan çıktığı ispat edilmeli" dedi.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 18:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan Başbakanı Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın konuşmasından satır başları:

"Macaristan'ın güvenliğinin Türkiye'yle doğrudan bir ilişkisi var"

(Göç anlaşması) "Türkiye'nin Avrupa'yla yaptığı anlaşma kıtanın güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'den savunma sanayi konusunda destek bekliyoruz. Türkler zaten biliyorlar. Türklerin ekonomisi dünyada büyük bir ekonomiyi temsil ediyor. "

"Türk-Macar ekonomik işbirliğini güçlendirmek için 420 euroluk bir kredi açacağız. Sayın Cumhurbaşkanından Türk yatırımcılar teşvikte bulunsun diye rica ettik."

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Macar dostlarımızın Birinci Dünya Savaşı'nda Mehmetçik'le aynı saflarda çarpışmalarını unutmamız mümkün değildir. Hayatını kaybeden Macar askerleri için Gelibolu'da dikilecek anıt da tarihi dostluğumuzun ülkemizdeki sembolü olacaktır."

"Türkiye ile Macaristan sadece kültürel ilişkilerde değil her alanda ortaklığa sahiptir.
Macaristan'da yapacağımız bir sonraki toplantının da Türk-Macar ortaklığına yeni bir boyut kazandıracağına inanıyorum.

Bütün bunlarla birlikte Macaristan'daki Türk yatırımlarında müteahhitlerimizin üstlendiği projelerde son yıllarda artış görülüyor.

Yarın iş adamlarıyla birlikte bir iş forumu gerçekleştireceğiz.

Her iki ülkede müşterek ne gibi adımlar atılabilir bunların önünü açmak düşüncesiyle bu toplantıyı organize etmiş bulunuyoruz.

Yarın açılışını başbakanla yapacağımız iş formunda bunları ele alacağız.''

''Şu anda Türkiye'de Suriyeli olarak yaklaşık 3,5 milyon, Iraklı olarak da 500 bin mülteci var."

GAZETECİ CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

(Kayıp Suudi Gazeteci) "Bu olayın ülkemizde özellikle de İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda cerayan etmesi bizim için çok çok önemli. Bu süreci takip etmek bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Bunu kendi haline bırakamayız. Bunun uluslararası camiadaki akışı nedir bunu az çok biliyoruz. Bu kişi bir gazeteci. Orada nikah ile işlemlerini yapacakken eşi içeri alınmıyor, kendisi içeri alınıyor. Bir insanın içeri girip dışarı çıkıp çıkmamasını kim ispat edebilir? Kameralarınız var... İspat etmelisiniz. Washington Post'un bir köşe yazarı. Ayın 2'sinden bu yana şuanda elde herhangi bir belge bulgu yok. Bize müracaat edildiği andan itibaren, gerek Emniyet teşkilatımız gerekse istihbarat teşkilatımız bununla ilgili seferber olmuş durumda. İlk andan itibaren Adalet Bakanlığı'na verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız hemen teyakkuza geçmiş ve bununla ilgili işin hem hukuki hem adli hem de idari çalışmalar devam ederken neticeye ulaşabilmek hedefindeyiz. Yazılı ve görsel basında çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar bizi düşündüren hadiseler.  Başkonsolosluk yetkilileri 'Buradan çıktı' diyerek kendilerini kurtaramaz. Çıktıysa, bunu görüntülerle ispat etmek zorundasınız. Türk makamına 'nerede' diye soranlar önce 'Bu nasıl oldu' diye sormalı. "

 AB'YE ÜYELİK AÇIKLAMASI

"Sene 63, sene 2018. 1963'ten bu yana oyalanan bir ülke var. Bu zulüm sadece Türkiye'ye yapıldı. Alacaksanız sinyalini verin, almayacaksanız da bunu da söyleyin. Siz yolunuza, biz yolumuza devam edelim. Şuan da sabır noktasındayız."

 <haber-yatay:1105687,1105583,1105553,1105267>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon