Berberoğlu’na yurtdışına çıkış yasağı

MİT TIR’ları davasının dün görülen oturumunda CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 10.10.2018 - 22:44
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1099417,1093016>

MİT TIR’larına ait görüntülerin yayımlanmasına ilişkin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, eski gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve eski gazetemiz Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandıkları davaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı olarak görülen 8. celseye, tutuksuz sanıklar Berberoğlu ile Gül ve avukatları katıldı. Halen yurtdışında bulunan Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ise duruşmaya izleyici olarak katıldı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise duruşmanın bitmesini adliye koridorlarında beklediler. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 27 Eylül 2018 tarihli talebiyle mahkemenin, Enis Berberoğlu hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyduğu öğrenildi. Yaklaşık bir saat süren yargılama sonunda Enis Berberoğlu’nun yargılamanın durmasına ilişkin taleplerinin bir sonraki celsede değerlendirilmesine karar verildi.

Dündar ve Gül’ün avukatlarının savunma yapmaları için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine de hükmeden mahkeme, sanık avukatlarının kapalı oturumun sonlandırılması yönündeki taleplerini ise dava konusun kamu güvenliğiyle ilgili olması nedeniyle reddetti. Duruşma, 6 Şubat’a ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler