Kalın: Kaşıkçı olayı için ortak çalışma kurulu oluşturulacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Suudi Arabistan'ın teklifiyle Kaşıkçı olayının aydınlatılması için ortak çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı" dedi.

Yayınlanma: 11.10.2018 - 19:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması soruşturmasına ilişkin, "Suudi Arabistan'ın teklifiyle Kaşıkçı olayının aydınlatılması için ortak çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı." dedi.

Beyaz Saray'da Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Trump, " Suudi Arabistan'ın ABD'deki yatırımlarının engellenmesi için bir neden görmüyorum. Cemal Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili kısa sürede rapor bekliyorum" dedi.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiğinden beri haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise, "Suudilerin yardım talep etmesi halinde, ABD, Türkiye'ye FBI ekibi göndermeye açık" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Bizim ülkemizde cereyan etmiş bir hadise. Böyle bir hadiseyle ilgili olarak bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Çünkü sıradan bir olay değil. Kaşıkçı güçlü bir ailenin evladı. Uluslararası bir köşe yazarı özelliği var ve bir Türk kızıyla evlenme arifesinde böyle bir şey yaşıyor. Nikâh muameleleriyle ilgili başkonsolosluğa müracaatında yaşanıyor bu olay.” açıklamalarında bulunmuştu.

<haber-yatay:107692,1108646,110807,1108646>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon