İzmir'deki göçmen faciasında yeni gözaltılar

İzmir'in Menderes ilçesinde 22 göçmenin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamına 6 şüpheli daha gözaltına alındı.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 19:48
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1111763,110973>

İzmir'de göçmenleri taşıyan kamyonun Değirmençay'a devrilmesi sonucu 22 göçmenin yaşamını yitirmesine ilişkin gözaltında bulunan 5 şüphelinin ifadeleri doğrultusunda soruşturma derinleştirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin eş zamanlı düzenlediği operasyonda yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları tespit edilen 6 şüpheli daha yakalandı.

Böylece gözaltındaki şüpheli sayısı 11'e yükseldi.

Zanlılar, ifade işlemleri için sağlık kontrolünden geçirilerek İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, kazada yaralı sayısı da netlik kazandı. İzmir'deki 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine 26 yabancı uyruklu getirildiği, bunlardan 2'sinin taburcu edildiği öğrenildi. Taburcu edilen 2 kişinin işlemleri için Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

Kazada yaralanan kamyon şoförü Mustafa Yılmaz'ın, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi güvenlik güçlerinin nezaretinde sürüyor.

Aydın'dan İzmir yönüne giden Mustafa Yılmaz idaresindeki 09 S 0574 plakalı kamyonun Menderes ilçesinde yoldan çıkarak Değirmençay'a devrilmesi sonucu 22 göçmen ölmüş, şoför ile 26 göçmen yaralanmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler