'Kaşıkçı, Münbiç, FETÖ'yü konuştuk'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Kaşıkçı, Münbiç, FETÖ'yü konuştuk' dedi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 17.10.2018 - 12:07
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo görüşmesiyle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkalamalar yaptı. 

işte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları;

-Kaşıkçı, Münbiç, FETÖ'yü konuştuk. Verimli bir görüşme oldu. Pompeo, Başkan Trump'ın mesajlarını ilettiğini söyledi. Münbiç konusunda da açıklığa kavuşması gerektiğini söyledi. Gazetelerde çıkan haberlere göre yorum yapmayız. Savcılık soruşturma yürütüyor. Başkonsoloslukla ilgili rezidansa dün girilemedi ailesi olduğu gerekcesiyle. Bugün girilecek. Konuyla ilgili değişik iddialar gündeme geliyor. Bir netice sonrası bilgi verebiliz. Kaşıkçı'nın kaybolmasından sonra başkonsolosun tavırları tabii ki tepki gördü. Dolabın kapısını açıp bakın 'burada değil falan' dedi. Başkonsolosluk ve araçlarda bugün arama yapılacak.

Mınbiç

-Cumhurbaşkanımız görüşmede Münbiç konusunu tekrar gündeme getirdi. Yol haritasını onaylamıştık 4 Haziran'da. Gecikme olduğunu kendileri de kabul ediyor. Şu anda ortak eğitim programı başladı. YPG ve PKK'lilerin temizlenmesi gerektiğini söyledik. Cumhurbaşkanı biz de 'kolay bir şekilde temizleriz' dedi. Yol haritasının uygulanması gerektiğini net bir şekilde söyledik. Fırat'ın doğusunda da mutabakatımız var.

Brunson

-Bugün haberler de gördük. Hapishanedeki şartlarla ilgili konuştu. Kendisine yardımcı olunmuştuk. Mahkeme kararını verdi zaten bununla iglili söyleyecek başka da bir şey yok.

FETÖ

FETÖ’yle ilgili bilgilerimizi FBI ile paylaştık. Bu konuda adımlar atmaları gerektiğini söyledik

ABD'nin Türk bakanlara yaptırımı

Yaptırımlar zaten saçma sapan şeylerdi. İlişkimizde böyle yaptırımların olmamasını onlar da söyledi.

<haber-yatay:1113666,1113737,1113550,1113553,1113408,1113435>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler