CHP'li başkana Erdoğan'a hakaretten hapis cezası

Çorum İskilip ilçesi CHP İlçe Başkanı İzzet Burak Karaca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karaca’nın cezası, paraya çevrildi.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 16:51
Abone Ol google-news

Olay Çorum’un İskilip İlçesinde yaşandı. CHP İskilip İlçe Başkanı Burak İzzet Karaca, 2015 tarihinde kişisel sayfasından, “Hırsız deyince akla hemen onun adı gelir” yazdı. 

Bunun mesaj üzerine savcılık Karaca hakkında soruşturma başlattı. Karaca, savunmasında bu paylaşımları kendisinin yaptığını, ancak kimseyi hedef almadığını söyledi. Savcılık, "Mesajlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde söylemlerin Cumhurbaşkanına yönelik yapıldığı, böylece şüphelinin TCK 299 maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği, suçun Facebook hesabından işlenmesi nedeni ile şüphelinin Facebook isimli sosyal medya arkadaşlarının paylaşımları gördüğü bu nedenle suçun TCK 299/2'de düzenlendiği şekli ile 'alenen' işlediği anlaşılmakla” ifadelerine yer verdi.

11 AY 20 GÜN CEZA VERİLDİ

Daha önce 4. kez hakim karşına çıkan Karaca, bugün 5. Kez hakim karşısındaydı. Karaca; duruşma öncesi sosyal medya hesabından “Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğim iddiası ile yargılandığım davanın bugün 5. duruşması var ve bu duruşma karar duruşması. Aynı davayı 26 Eylül, 16 Ekim, 18 Ekim ile kısa sürelere duruşma tarihi verdikleri için öncelikle kutluyorum. Bugün hakkımda bir karar vereceklermiş. Bekliyoruz bakalım. Ama ne olursa olsun yüzünüzden gülücükler eksik olmasın. Sizleri seviyorum” yazdı. 

CHP İlçe Başkanı İzzet Burak Karaca, savunmasında bu paylaşımları kendisinin yaptığını ancak kimseyi hedef almadığını söyledi. Karaca, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası 7 bin lira adli para cezasına çevrildi.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler