"Soruşturma makamları hassasiyet göstermiyor"

Diyarbakır Barosu'nun yeni yönetimi, Tahir Elçi'nin gömütünü ziyaret etti

Yayınlanma: 19.10.2018 - 18:22
Abone Ol google-news

Diyarbakır Barosu'nun geçen hafta sonunda gerçekleştirilen kongresinde yönetime seçilen Baro Başkanı Cihan Aydın ve yönetimi, mazbatalarını alır almaz, katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin gömütünü ziyaret etti. Aydın "Bizce aşağı yukarı bu cinayetin faili belli. Onlarca kamera önünde gerçekleşti bu cinayet. Ancak soruşturma makamlarının bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerine biz inanmıyoruz" dedi.

Diyarbakır Barosu'nun geçen hafta sonunda yapılan kongresinde yönetime seçilen Baro Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri diğer organlarındaki avukatlar, mazbatalarını aldı. Yeni yöneticiler ilk etkinlik olarak, bugün Baro Başkanı Cihan Aydın öncülüğünde, 28 Kasım 2015 tarihinde Dörtayaklı Minare önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasının hemen ardından katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gömütünü ziyaret etti. Aydın ve yöneticiler, Elçi'nin gömütüne kırmızı karanfiller bıraktı ve dua okudu.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Aydın, bir kez daha Tahir Elçi'nin huzuruna gelerek, ona teşekkürlerini sunduklarını söyledi. Aydın "Başkanımızın aramızdan ayrılması üç yılı buldu. Ama üzülerek belirteyim, cinayetin aydınlatılmasıyla ilgili hiçbir ilerleme olmadı. Ömrünü, hayatını cezasızlıkla mücadele ile geçirmiş, hayatını insan hakları için mücadeleye adamış, bu tür davaları uluslararası mahkemelere götürerek hak aramış sevgili başkanımızın, meslektaşımızın, bu şekilde bir cinayete kurban gitmesi, bir hukuk örgütü olarak bizler açısından çok acı verici bir durum. Dolasıyla bir kez daha yinelemek isteriz ki biz bu soruşturmanın takipçisi olacağız. Her koşulda her şartta, bütün zorluklara rağmen bu cinayetin aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız. Bizce aşağı yukarı bu cinayetin faili belli. Onlarca kamera önünde gerçekleşti bu cinayet. Ancak soruşturma makamlarının bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerine biz inanmıyoruz. Bu konudaki gerekçeler ve gösterilen mazeretler bizim açımızdan tatmin edici değil. Hiçbir koşulda bu mazeretleri kabul etmeyeceğiz. Sayın başkanımızın cinayetinin açıklığa kavuşturulması için, ulusal ve uluslararası mekanizmalar nezdinde her türlü başvuru ve takibi yapacağımızı bir kez daha yenilemiş olayım" dedi.

Yeni seçilen Diyarbakır Barosu yöneticileri olarak, Elçi'nin bıraktığı mirası takip etmeye, anısını en güçlü şekilde yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Aydın "Hiçbir meslektaşımızın, hiçbir yurttaşımızın bu bakımdan bir kuşkusu olmasın. Tahir ağabey, bizim için aynı zamanda yol göstericiydi. Biz onun gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Bir kez daha kendisine rahmet diliyorum. Eşine, çocuklarına ve bütün Kürt halkına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler