Gazi yardımları sordu

Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı dilekçeye ‘Vakıf özel tüzelkişiliği oluşmadan yardım yok’ dedi.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 23:23
Abone Ol google-news

 

Ankara’dan, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran İ.S, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘gazilik’ unvanı aldığını” belirterek, “15 Temmuz Şehitleri Yardımlaşma ve Dayanışma Kampanyası kapsamında toplanan yardımlarının ne zaman şehit yakınları ve gazilere dağıtılacağını” sordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan soruya gelen “Vakıf özel hukuk tüzel kişiliğini kazanmasının ardından” yanıt dikkat çekti.

Mağduriyet yaşıyoruz

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran İ.S., 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ‘gazilik’ unvanını aldığını belirterek, şu talepte bulundu: “16 Temmuz 2016 sonrası Cumhurbaşkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğunu öğrendiğim ‘15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için Yardımlaşma’ başlığıyla halkımızdan ve bilumum kurum, kuruluş ve işadamlarından bu kampanyaya çok önemli tutarlar toplandı. Yaklaşık 1.5 yıl geçmesine rağmen bu yardım paraları neden dağıtılması gereken hak sahiplerine dağıtılmadı? Ne zamana kadar bekletilerek dağıtılması planlanıyor acaba? Şayet dağıtılmayacaksa akıbeti kamuoyuna neden duyurulmadı? Tanıdığım birçok 15 temmuz şehit yakını ve gazinin de bu konuya duyarsız kalan yetkililerden ötürü mağduriyet yaşadıklarını bilmekteyim.”

Daha vakıf olmadı

İ.S.’nin dilekçesini işleme alan komisyon ise konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sordu. Bakanlığın Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı’ndan Meclis’e gönderilen yanıtta şunlar kaydedildi:

“633 sayılı KHK’ye, 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı KHK’nin 128’inci maddesiyle eklenen Ek Madde 5’in birinci fıkrasında, ‘Şehit yakınları ile gazilere manevi ve maddi destek sağlamak, toplumla ve kendi aralarında iletişim ve dayanışmalarını güçlendirmek, şehit yakınları ve gazilere yönelik sosyal, sportif, eğitim, kültür ve diğer alanlarda faaliyetlerde bulunmak amacıyla merkezi Ankara’da olan Türkiye Şehit Yakınlan ve Gaziler Dayanışma Vakfı kurulmuştur’ hükmüne yer verilmiş olup, söz konusu vakfın kuruluş çalışmaları devam etmektedir. Bu çerçevede, adı geçen şahsın talebi ancak, anılan vakfın özel hukuk tüzel kişiliğini kazanmasını müteakip Vakfın Mütevelli Heyeti’nce değerlendirilebilecektir.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler