Cumhuriyet sevdalıları Ankara’da buluştu

Gazetemiz ve Yenimahalle Belediyesi’nden 29 Ekim kutlamas.

Yayınlanma: 29.10.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu tarihte ilk kez Ankara’dan İstanbul’a taşınırken Ankaralılar Cumhuriyet Gazetesi ile Yenimahalle Belediyesi’nin ile birlikte düzenlediği etkinlikte Cumhuriyetin 95. yılını coşkuyla kutladı. Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Büyük Cumhuriyet Buluşması”na Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri ve yazarı Işık Kansu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve yazarı Mustafa Balbay ile Ankara Temsilcisi Sertaç Eş’le beraber yüzlerce yurttaş katıldı. Etkinlikte konuşan Alev Coşkun “Cumhuriyet halk iradesidir, çağdaşlıktır, ilerlemedir. Sultanların giydikleri tacı alıp, halka vermektir” dedi. Cumhuriyetin başkentte kutlanması gerektiğini söyleyen Coşkun, törenlerin İstanbul’a taşınmasına “Cumhuriyet, Gazi Meclis tarafından 95 yıl önce ilan edildi. 95. yılı nasıl kutlamalıyız? Onlar varsınlar orada kutlasınlar Ankara halkı, halkın içinde kutladı” sözleriyle tepki gösterdi.

‘Cumhuriyet aşktır’

Çoğunluğu gençler ve kadınlardan oluşan kalabalığa seslenen Coşkun “Atatürk’ün kızlarını selamlıyorum. Cumhuriyet aşktır, aşk yaşatmaktır, yaşatmak iyiye, güzele, çağdaşlığa, yönelmektir. Akmak, ışık olmak aydınlatmaktır. Bugünlerde ‘Atatürk’ün devrimlerini kutlarken, biraz yüreğimiz yanıyor. Cumhuriyeti kemiriyorlar, üzgünüz’ diyorsunuz. Bugün bu salonda kadınlar, gençler çoğunlukta oldukça Türkiye Cumhuriyeti, Atatürkçülük yaşayacaktır. Güneşi batıdan doğuramazsınız, akan ırmağı tersine çeviremezsiniz. Onun için Cumhuriyet yaşayacaktır Kuvayı Milliyeciler ölmez, Atatürkçüler vazgeçmez” diye konuştu. Sonra, Şef Eray İnal’ın yönettiği Cumhuriyet Orkestrası çıktı sahneye. Sanatçılar Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar da konuşmasında “Cumhuriyet’in devrimleri biz bu noktalara getirdi. Bugün 600 yıllık saltanattan sonra güzel bir Türkiye varsa; dünyanın 18. ekonomine sahip bir Türkiye varsa, sanayicisi, profesörü, bürokrasisi, iş adamı varsa bunların tümünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerine borçluyuz. Bugün de, dün de, yarın da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak, o bayraklı, o ışıklı yolda ilelebet yürüyeceğiz. Ümitsizliğe kapılmayın. Cumhuriyet Kaddafi. Saddam Cumhuriyet değildir” ifadelerini kullandı.

İhtiyaç, Atatürk'ün yolu

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği meşaleli yürüyüş Ragıp Tüzün Parkı’ndan başladı. Genç yaşlı Ankaralılar dev Türk Bayrağını Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne kadar taşıdı. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, “Hepimiz Cumhuriyet’in eseriyiz. İhtiyaç Atatürk’ün yolu, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesidir” dedi. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Milletvekili Servet Ünsal ve CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener de katıldı. Yenimahalleliler başta olmak üzere Ankaralılar, marşlar, türküler eşliğinde ellerinde meşaleleri ve bayrakları ile yürüdü.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler