Komutan canlı yayında açıkladı: Yeni tip soğuk iklim kıyafeti geçen hafta gönderilmiş

Jandarma Lojistik Komutanı Münir Güzel, geçen cuma (26 Ekim) Tunceli'de iki askerin donarak şehit olmasının ardından gündeme gelen askeri giysiler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güzel, yeni tip soğuk iklim kıyafetinin tüm birliklere geçen hafta itibariyle gönderildiğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'deki operasyonların 1 Ekim tarihinde başladığını söylemişti.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 10:29
Abone Ol google-news

<video:1125967>

 

 

Jandarma Lojistik Komutanı Münir Güzel, 26 Ekim'de, Tunceli'de iki askerin donarak şehit olmasının ardından gündeme gelen askeri kamufulajlar ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Askeri kamufulajların eksi 40 dereceye kadar koruma sağladığını ifade eden Güzel, yeni tip soğuk iklim kıyafetinin tüm birliklere geçen hafta itibariyle gönderildiğini kaydetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün düzenlediği basın toplantısında ise Tunceli'deki operasyonların 1 Ekim tarihinde başladığını söyledi.

<haber-dikey:1125913>

 

"YENİ TİP SOĞUK İKLİM KIYAFETLERİ GEÇEN HAFTA TÜM BİRLİKLERE GÖNDERİLDİ"

Güzel, basın toplantısında askeri giysileri uygulamalı olarak göstererek, şu ifadeleri kullandı:

Soğuk iklim elbisesi, eldiveni ve botu giymiş vaziyette. Balistik yelekli, balistik başlık ve tüfeği ile birlikte. Soğuk iklim kıyafetinden ayrı olarak, çift katlı mont ve kar başlığı kullanılmaktadır. Ayrıca yağışlı havalarda korunmak için panço kıyafetimiz mevcuttur. Kolların ıslanmadan etkilenmesini önlemek amacıyla kolluk ve dizlerin ıslanmaması için dizlikler mevcuttur. Hepsini birlikte kullandığımızda eksi 40'a kadar koruma sağlamaktadır. Tabi bunun içliklerini de düşünürsek bu koruma rahatlıkla sağlanabilmektedir. Yine karlı havalarda hem kamufulajı, hem de soğuk iklim elbisesi ile birlikte korumayı sağlayıcı kar elbisesi, mühimmat yeleği, kar botu ve kar başlığı, sırt çantası dahil karlı ortamlara uygun halde dönüştürülmüştür. Eksi 12 ve eksi 40 derece koruma sağlayan uyku tulumları mevcut. Dağ çadırlarımız mevcut. Ayrıca bunlara ilave olarak yeni tip soğuk iklim kıyafeti tüm birliklerimize geçen hafta itibariyle gönderildi. Pusu ve mevzi görevlerinde giyebilmeleri için giyilebilir uyku tulumu için tedarik çalışmalarına başladık. Bunlara ilave olarak kimyasal vücut ısıtıcıları da mevcuttur.

SOYLU: OPERASYONLAR 1 EKİM'DE BAŞLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki askerin donarak şehit olmasıyla ilgili bugün düzenlediği basın toplantısında Tunceli'deki terör operasyonlarının 1 Ekim tarihinde başladığını söyledi. 

Soylu, "Tunceli'ye terörist grubunu intikal ettirmeye çalışıldığı istihbarat birimlerince haber alındı. Jandarmamız 1 Ekim'den itibaren 21 tim ile operasyona başladı. Şehitlerimiz de bu timlerden 12 kişilik timlerin içerisinde bulunuyordu. Operasyon bölgesi 2300 rakımda. Karayolu ulaşımı olmayan, ağaçlık veya başka bir sığınma yeri bulunmayan zorlu bir bölgedir. Timlerin bölgeye bırakılmasından sonra hava şartları aniden ağırlaştı. Hava şartları kötüleşip, tipi bastırınca 26 Ekim'de timlerin geri çekilmesi konusunda komutanlar talimat veriyor. Bölgeye defaatle denenmesine rağmen, ki aynı aynı helikopter pilotu denemesine rağmen; 2-3-4-5 tipi nedeniyle oraya inemedi. Arkadaşlarımız terörist saldırısına ve EYP riskine rağmen, yaya olarak bölgeye intikal etmeye çalıştılar. Ve 26 Ekim'de güçlükle time ulaşan personelimiz tarafından hipotermi geçiren iki evladımıza müdahale yapıldı." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler