Cezaevindeki avukatlara ziyaretçi yasağı

HHB üyesi avukatlara bir ay ziyaretçi kabulünden yoksun bırakılma cezası verildi.

Yayınlanma: 30.10.2018 - 23:08
Abone Ol google-news

 

Tahliye edilmelerinin üzerinden 24 saat geçmeden yeniden tutuklanan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar Aytaç Ünsal ve Engin Gökoğlu’na bir ay ziyaretçi kabulünden yoksun bırakılma cezası verildi.

Avukatlar Aytaç Ünsal ve Engin Gökoğlu 20 Eylül tarihinde Silivri Cezaevi’nde ziyaretçileri geldiği için görüş kabinine götürüldü. Engin Gökoğlu’nun görüşüne gelen eşi Meral Yıldırım Gökoğlu iddiaya göre bir süre sonra yan kabinde bulunan Aytaç Ünsal’ı ziyaret etti. Daha sonra ise Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu’nun bulunduğu kabine geçerek, orada bulunan Gökoğlu’nun babasıyla kısa bir süre sohbet etti. Silivri Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı, “Kurumda korku, kaygı ve panik yaratabilecek biçimde söz söylemek veya davranışta bulunmak” gerekçesi ile Ünsal ve Gökoğlu’na bir ay ziyaretçi kabulünden yoksun bırakılma cezası verdi.

Sürgün edildik

Aytaç Ünsal gazetemize yolladığı mektupta, meslektaşının eşine ve babasına selam verdiği için haklarında korku ve panik yarattıkları iddiasıyla cezalandırılmaya çalışıldıklarını belirterek, “Nasıl tekrar tutuklandığımıza tanık oldunuz. Sonrasında iki ay içerisinde İstanbul’da duruşmamız olmasına rağmen hiçbir gerekçe olmadan, irademiz dışında farklı illere sürgün edildik. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın avukatlarının boyun eğdiğine tanık olamayacaklar. Halk için yaptığımız avukatlık tarzını ülkenin dört bir köşesine yayacağız” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler