Kavala'dan mesaj var: ‘Hayatımdan aylar eksiliyor’

İş insanı Osman Kavala, tutuklanmasının üzerinden 1 yıl geçmesine karşın hâlâ iddianame bekliyor ve neyle suçlandığını bilmiyor. Avukatlarının bilgilendirme toplantısına mektup gönderen Kavala, “Hayatımdan aylar eksiliyor. Uzun tutuklamalara artık son verilmeli” dedi.

Yayınlanma: 31.10.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

 

İş insanı Osman Kavala’nın bir yıldır tutuklu bulunmasıyla ilgili Kavala’nın avukatları İstanbul Taksim’deki Hill Otel’de bilgilendirme toplantısı yaptı. Silivri Cezaevi’nden mektup gönderen Kavala, “Hayatımdan aylar eksiliyor. Bir an önce özgürlüğüme, aileme dostlarıma kavuşmak istiyorum. Bununla birlikte yıllardır sakıncalarını vurgulamaya çalıştığımız peşinen ceza haline gelmiş mahkeme öncesi uzun tutuklamalara ve yargılamalara artık bir son verilmesini de hayati önemde görüyorum” ifadelerini kullandı.

Kavala’nın mesajının okunmasının ardından konuşan avukat İlkan Koyuncu “Kavala, cebir ve şiddet içeren bir suçla yan yana gelemez. Yabancılarla irtibat kurmak daha önce hiç görmediğimiz bir suçlama” dedi. Avukat Deniz Tolga Aytuğ da uzun tutuklama sürecinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Bir yıl geçmesine rağmen iddianame hazırlanmadı. Bizim sorunumuz iddianame değil. Tutuklu yargılamaya son verilmeli” diye konuştu. Avukat Köksal Bayraktar da “Biz neyle suçlandığımızı bilmiyoruz. Yaşama hakkı ihlal ediliyor. Ayrıca bir yıldan beri süregelen bu uygulama bir işkence. Eğer Türkiye’de hukuk varsa Osman Kavala’nın serbest bırakılması lazım” ifadelerini kullandı.

Kavala, “hükümeti ve anasayal düzeni  ortadan kaldırmaya teşebbüs” iddiasıyla tutuklanmıştı. Savcılığın tutuklamaya yönelik sevk yazısında ise “Gezi olayları eylemlerin yöneticisi ve organizatörü olduğu” iddiası da yer almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler