Mağdur pilot adalet arıyor

FETÖ’nün kurgu davalarıyla hapis yatan Eren’in en büyük dileği üniformasına kavuşmak.

Yayınlanma: 04.11.2018 - 22:55
Abone Ol google-news

 

FETÖ’nün “Atabeyler Çetesi” olarak kurguladığı kumpas davasında 12 yıl önce gözaltına alınarak tutuklanan yüzbaşı Murat Eren, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle yeniden yargılanmak için 2 yıldır mahkemeden gün bekliyor. Mahkemeden beraat edip yeniden üniformasına kavuşmak için gün sayan Eren, “Kimseden yardım ya da minnet talep etmiyorum. İstediğim tek şey iki yıldır gün verilmeyen mahkemelerde yargılamanın yeniden başlaması ve aklanıp üniformama kavuşmak” dedi.

Beraat ve yargılama

Yüzbaşı Murat Eren, 2006 yılında FETÖ kumpası ile kurgulanan “Atabeyler Çetesi” soruşturması ile kumpas davasında tutuklanan ilk subay oldu. 12 yılda çeşitli aralıklarla 46 ay hapis yatan Eren 2016 yılında tahliye edildi. 2006 YAŞ’ında Kuvvet Komutanlarının ve asker üyelerin şerh koyması ve disiplin puanı yüksek olmasına karşın “disiplinsizlik” suçlamasıyla TSK’den ilişiği kesildi. Türkiye’nin en iyi helikopter pilotları arasında gösterilen ve birçok pilotun “usta öğretici” olarak kabul ettiği Murat Eren hakkında daha sonra, “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek”, “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” ve “Patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak” suçlamasıyla 3 ayrı dava açıldı. Davaların açılma sürecinde kumpası destekleyen yayın organları, iddianamelerde olmamasına rağmen bu davaları “Danıştay saldırısını azmettirme”, “Başbakan’a suikast” şeklinde haber yaptı. Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasından beraat eden Eren hakkında “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” ve “Patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak” suçlarından ise yeniden yargılanmasına karar verildi. 2 yıldır mahkeme için gün verilmezken, Murat Eren ise bir an önce yargılanıp üniformasına kavuşmak istiyor.

Benzeri olmayan tavır

Yüzbaşı Murat Eren,  “Yeniden yargılama kararı ile iki sene önce cezaevinden çıkmama rağmen çeşitli gerekçelerle mahkeme günü verilmedi. FETÖ kumpası olduğu mahkeme kararları ve çeşitli devlet makamlarının hazırlattığı raporlarda açıkça belirtilirken bu davanın hâlâ devam ediyor olması bizlerin sistem dışında itilmek istendiğini göstermekte. Benim tek derdim bir an önce mahkeme günü verilmesi ve yargılanarak beraat edip kutsal üniformama kavuşmak” dedi.

Eren’in avukatı Muhammed Sarıkaya da, yargılama sürecinde kumpasları ve hukuksuzlukları belgelediklerini ancak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin daha önce “benzerine rastlanmayan” bir kararla yargılamayı başlatmadığını anlattı. Bu durumun Murat Eren’in mağduriyetini her geçen gün artırdığını belirten Sarıkaya, “FETÖ üyeliğinden yargılanan ve adli kontrollü olarak serbest bırakılan sanık subaylar halen pilot olarak görevlerine devam ederken FETÖ kumpası olduğu kesinleşen bir davadan atılan subayın yargılamasının yapılmaması bir hukuk katliamıdır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler