Bülent Ecevit kabri başında anıldı

Demokratik Sol Parti’nin kurucusu Bülent Ecevit, ölümünün 12. yılında kabri başında anıldı.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 16:35
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, parti yöneticileri ve partililerden oluşan kalabalık bir heyetle Ankara Devlet Mezarlığında Ecevit’in kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

Aksakal burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün burada Demokratik Sol düşüncenin kuramcısı ve partimizin kurucusu Bülent Ecevit’in aramızdan ayrılışının 12. yılında O’nu bir kez daha yâd etmeye, onun yolunda yürümeye devam ettiğimizi bildirmeye geldik. Ecevit dürüst kişiliğiyle, yurtsever, halkçı ve çağdaş medeniyetlere erişme hedefini  yakalama azminde bir siyasetçiydi. Siyasette nezaketi, kibarlığı ve aynı zamanda ilkeli, tavizsiz, dik duruşu birlikte yaşatabilen bir kişiydi. Ecevit, egemen sistemin kurgularıyla iktidardan uzaklaştırıldığı dönemde bugünleri görebilmiş yüksek öngörülü bir devlet adamıydı. 2002 yılında eğer bu parlamento dağıtılırsa ülkede bölücülerle din simsarlarının egemenliği hakim olur demişti ve nitekim 16 yıldır Türkiye bu iki olgunun ortaya çıkardığı sorunlarla mücadele etmek zorunda kalmıştır... Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında senin yolunda yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın konuşmasından sonra anma kabri başına gelen partili ve Ecevit’i seven yurttaşlar dualar okuyup mezarına karanfiller bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler