İmar barışı uyanıklığı: Olmayan konuta belge aldılar

Konut bulunmayan alana yapı kayıt belgesi alındığı iddia edildi.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 19:56
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükçekmece’de bir yurttaş, iddiaya göre İmar Barışı’ndan yararlanarak Hazine’ye ait arazide konutu olduğunu belirtip Yapı Kayıt Belgesi aldı. Yurttaşın üzerinde konutunun olduğunu belirttiği arazide herhangi bir yapı olmadığı ortaya çıkarken hazineye ait araziyi başka birine kiraladığı da öne sürüldü.

Örnekleri çok...
İmar Barışı kapsamında denetimsiz bir şekilde yapı kayıt belgesi verildiği iddiaları gündeme gelirken TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Yıkıcı, İmar Barışı ile ilgili “Doğayı, hazine arazilerini talan projesi. 80’lerde yaşanan gecekondu furyasının yeni bir versiyonu” değerlendirmesini yaptı. Boş arazilerde bilgisayar programları aracılığıyla yapı varmış gibi gösterip Yapı Kayıt Belgesi alındığını belirten Yıkıcı, “Karadeniz’de yaylalarda fotoshopta eklenip sanki oralarda yapı varmış gibi gösterilip yapı kayıt belgesi alan birçok insan var” diye konuştu.

İddiaya göre Büyükçekmece’nin merkezindeki E-5 kenarında Hazine’ye ait olan ve eski Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü olduğu belirtilen arazi 6 yıl önce yıkılarak belediye tarafından otopark olarak düzenlendi. Söz konusu 817 metrekarelik alanda konutunun olduğunu iddia eden bir yurttaş imar barışına başvurarak Yapı Kayıt Belgesi aldı. Üzerinde hiçbir yapı olmayan ve devlet arazisine ait alanın ihaleye açılmadan İmar Barışı’na başvurularak Yapı Kayıt Belgesi alındığı iddiası imar affının denetimsiz bir şekilde gerçekleştiği iddialarını gündeme getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler