Meşaleyi devam ettireceğiz

Yaşamını Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet Devrimi’ne adayan Cumhuriyet Vakfı Kurucu Başkanı ve gazetemiz eski İmtiyaz Sahibi Berin Nadi’yi aramızdan ayrılışının 17. yılında dün büyük bir özlemle andık.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 22:01
Abone Ol google-news

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, “Onun bütün amacı vakfı sonsuza kadar yaşatmaktı. Bu amaca yönelik biz elimize yeni meşaleyi almış bulunuyoruz. Cumhuriyet gazetesi olarak bu meşaleyi devam ettireceğiz” dedi.

Edirnekapı Şehitliği’nde gerçekleştirilen anmaya Coşkun, Berin Nadi’nin gelini Betül Erozan, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Okur Temsilcimiz Cengiz Yıldırım, Spor Müdürümüz Arif Kızılyalın, Paris Temsilcimiz Süleyman Tosunoğlu gazetemiz yazarları Şükran Soner, Meriç Velidedeoğlu ve gazetemiz çalışanları katıldı.

‘Varlığını Cumhuriyet’e armağan etti’
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı’nın kurucusu Berin Nadi’nin huzurunda hem vefa, hem de sadakat duygularını ifade etmek için toplandıklarını dile getirerek, “Berin Nadi Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadi’nin büyük oğlu Nadir Nadi’nin değerli, sevgili eşidir. Nadir Nadi ve Berin Nadi hayatları boyunca Cumhuriyet gazetesinin yaşamıyla beraber kendi yaşamlarını götürdüler. Onun için Nadir Nadi’nin aramızdan ayrılıp ebediyete intikal etmesinden sonra Berin Nadi, İlhan Selçuk’un da birlikte hareket etmesiyle çok akılcı, rasyonel biçimde Cumhuriyet gazetesi yönetilmeye başlandı” dedi. “Berin Nadi Cumhuriyet Vakfı’nı kurdu ve bütün mal varlığını Cumhuriyet Vakfı’na armağan etti” diyen Coşkun şöyle devam etti: “Onun bütün amacı vakfı sonsuza kadar sürdürmekti. Bu amaca yönelik biz elimize yeni meşaleyi almış bulunuyoruz. Cumhuriyet gazetesi olarak bu meşaleyi devam ettireceğiz. Cumhuriyet Vakfı’nın ve gazetemizin sonsuza dek yaşaması özellikle Atatürk ilkeleri, aydınlanma devrimlerini ve Cumhuriyet’in temel felsefesini savunmak ve kitlelere yaymak noktasında görevini sürdürecektir. Onun huzurunda bir kez daha söz veriyoruz.”Yazarımız Şükran Soner de “Berin Nadi’nin vakfının yaşaması yolundaki her çabanın Cumhuriyet’in yaşaması ve devrimlerinin ayakta kalması yolunda aynı anlama geldiğine inanarak bu vakfın şemsiyesinde Cumhuriyet’in yaşamasını öncelikli dilek olarak görüyorum” diye konuştu.

‘Sonsuza dek yürümeli’

Yazarımız Meriç Velidedeoğlu ise “Her yıl buraya gelişimde bu büyük aileyi, Cumhuriyet’in gazetesini, 1923 devriminin temel direği olan devrim yasalarını, tek başına yürüten bir kurum olarak Atatürk’ün dediği gibi sonsuza dek yürümeli ve yaşamını sürdürmelidir. Bunun için her şeyden önce 1923 Atatürk devriminin tanıtılmasını, gençlere anlatılmasını da sürdürmelidir. Bu yolda yeni yeni adımlar atıldığı için bugün varım belki yarın yokum ama çok mutlu olarak gideceğim. Çünkü Cumhuriyet gazetesi Atatürk’ün istediği Cumhuriyet gazetesi olma yoluna girmiştir. Onun için ben bu yaşımda büyük bir mutluluk duyuyorum. Berin Nadi’yi anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler