Pedallar döndü çocuklar güldü

Çeşme’deki Veloturk Gran Fondo yarışının geliriyle 140 öğrenciye bisiklet hediye edildi

Yayınlanma: 06.11.2018 - 23:01
Abone Ol google-news

Bisiklet sevgisini büyük bir iyilik hareketine dönüştüren Veloturk Gran Fondo Çeşme, 17 ülkeden binlerce amatör sporcuyu üçüncü kez bir araya getirdi. Ege’nin incisi Çeşme’de 3-4 Kasım’da adeta bir festival havasında geçen yarış, 140 öğrencinin hayallerini de gerçeğe dönüştürdü. Elde edilen tüm gelir, “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesi kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri için kullanıldı.

100 ve 47 kilometrelik iki parkurda kıyasıya mücadele eden 7’den 70’e tüm bisikletçiler, bu önemli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirerek minik öğrencilerin hayatlarına yeni pencereler açtı. Çeşme Belediyesi’nin büyük destek verdiği iyilik hareketinde 3 yılda 2 bin 500 ihtiyaç sahibi öğrencinin bisiklet hayali gerçek oldu.

Engelleri kaldırdılar
Veloturk Gran Fondo Çeşme’de engelli sporcular da amatör bisikletçiler ile birlikte parkurda pedal çevirdi. Organizasyona katılan 11 görme engelli, tandem bisikletlerle, kendilerine eşlik eden pilot sporcuların eşliğinde parkuru tamamladı. Yunanistan, Almanya, ABD, İngiltere, Fransa gibi dünyanın birçok ülkesinden 1400 bisiklet tutkununu bir araya getiren büyük yarışta 150’den fazla görevli ve gönüllü de görev yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler