Liderlerden 10 Kasım mesajı

Siyasi liderler Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yayınlanma: 10.11.2018 - 08:25
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Binali Yıldırım mesajında, "Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti, yeni yönetim yapısı ve anlayışıyla onun kurduğu temeller üzerinde, gösterdiği hedeflere doğru, büyük bir inanç ve azimle yürüme kararlılığını muhafaza etmektedir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kurtuluş Savaşı'nın önderi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, edebi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınlandı.

Erdoğan’ın mesajı şu şekilde:

“Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum.

İstiklal mücadelemize önderlik eden, aziz milletimizin eşsiz fedakarlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri yönetimi ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.

Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal, istiklal mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır”

“Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Cumhuriyetimizin 95. yılını iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, ecdadımızın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da unutmamalıyız. Millî iradeye sahip çıkılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve 2023 hedeflerimize ulaşılması için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ederken, geleceğimize her zamankinden daha büyük bir ümitle bakıyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum”

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’DAN 10 KASIM MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Kasım mesajı şöyle:

“Kurtuluş Savaşı’nın önderi, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, edebi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyorum. Büyük Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin değeri her geçen gün toplumumuzun tüm kesimlerince daha iyi anlaşılıyor, kan ve barut kokusunun hâkim kılınmaya çalışıldığı coğrafyamızda özgür ve onurlu yaşamak isteyen milyonlara ilham vermeye devam ediyor. Atatürk’ün harcını bağımsızlık bilinci ve milli egemenliğe kayıtsız bağlılıkla kardığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ve kuruluş değerleri, mazlum milletler için kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak pusula olma görevini sürdürüyor. Bu bağlamda, Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin kendisidir. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi, milli egemenliğin güvencesi ve karşı karşıya bulunduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Bu nedenle özgür ve onurlu yaşamak isteyen her yurttaşımız, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine kararlılıkla sahip çıkma ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma, ülkemizde mutlak adaleti sağlama mücadelesinin parçasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 80. Yıldönümünde Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum; tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

AKŞENER’DEN 10 KASIM MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının üzerinden 80 yıl geçtiğini belirten Akşener, “O cumhuriyet, emperyalizme karşı verilen ilk Kurtuluş Savaşı’yla, mazlum milletlere örnek olan Gazi Paşa ve silah arkadaşları aziz ecdadımızın, bize emanetidir.” ifadesini kullandı.
Kurtarıcı ve kurucu iradenin, yokluk içindeki destansı mücadelesi ve zaferinin kıymetinin vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Akşener, mesajında şunları kaydetti:

“Son yıllarda üzülerek görüyoruz ki bu kıymetin farkında olmayanlar, siyaseti, milli ve manevi değerlerimiz üzerinden gereksiz tartışmalarla meşgul etmektedir. Oysa Türk siyaseti, kurtarıcı ve kurucu iradenin bize gösterdiği hedeflere odaklanmalıdır. Bu hedef, milletimize daha huzurlu ve daha müreffeh bir hayat sağlamanın mücadelesidir. İktidarı cumhuriyetin değerleriyle, muhalefeti mukaddesatımızla barıştırdığımız gün, önemli bir yol almış olacağız. Bizler bunun çabası içindeyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, dünkü Cuma hutbesinde, kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e bir Fatiha’yı çok görmesi de bu yapay gerginliklerin, manevi dünyamızda açtığı bir yaradır.”

Akşener mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 80’inci yılında bir kez daha rahmet, dua ve minnetle anıyor, mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum.” değerlendirmesini yaptı.

GENEL BAŞKAN KARAMOLLAOĞLU'NDAN 10 KASIM MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Atatürk’ün 80. ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Karamollaoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı;

“İstiklalimizin emperyalizmin kıskacına düştüğü bir dönemde; “Ya İstiklal Ya Ölüm!” diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlatılan bağımsızlık mücadelemiz coğrafyamızda emelleri olan emperyalizmin planlarını topyekun bozmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin bağımsızlık konusundaki vazgeçilmez kararlılığını arkasına alarak Türkiye Cumhuriyeti‘ni kurmuştur, öncülük ettiği Milli Mücadele hareketi ile milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir.

İnanıyoruz ki bugün dünyaya hakim olan açlık, sefalet, kan ve gözyaşına son verecek iradeyi yine milletimiz ortaya koyacaktır. Bundan bir asır evvel şartların bütün olumsuzluğuna, rağmen milletimiz adeta küllerinden yeniden doğmuştur.

Aziz milletimiz bugün de insanlık için bunu başarabilecek azim ve kararlılığa sahiptir.

Bu vesileyle vefatının 80. Sene-i devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, Milli Mücadele kahramanlarımızı ve bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler