Şemdinli şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Önceki gün Hakkari 'nin Şemdinli ilçesindeki Ortaklar Süngü Tepe Üs bölgesinde mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu 7 asker şehit olurken, 25 asker ise yaralanmıştı. Şehit askerlerden 3'ü bugün memleketlerinde toprağa verildi.

Yayınlanma: 11.11.2018 - 14:13
Abone Ol google-news

<video:1137720>

Şehit olan askerlerden 3'ü için Van'da tören düzenlendi. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası şehitlerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (Konya/Ereğli) ve topçu er Menduh Çelik'in (Şanlıurfa) cenazesi askeri uçakla, topçu er İbrahim Özkur'un (Muş/Varto) naaşı da helikopterle memleketlerine uğurlandı.

Patlamada şehit olan er Muş'ta gözyaşları arasında yolculuğuna uğurlandı 

Şehit olan askerlerden Er İbrahim Özkul'un naaşı, memleketi Muş'un Varto ilçesine getirildi. Şehit için öğle namazını müteakip H. Kaya Özer Camii'nde kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Valisi Murat Zorluoğlu, Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum amirleri, STK başkanları, askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Özkul'un naaşı Leylak köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. 


Şehit olan Topçu Er Memduh Çelik, memleketi Şanlıurfa’da defnedildi

Şehit asker Topçu Er Memduh Çelik’in (20) cenazesi, sabah saatlerinde memleketi Şanlıurfa’ya getirildi. Şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde defnedileceği Mardin yolu üzerindeki Yeni Asri Mezarlığa götürüldü. Burada düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hamdi Tunç, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan, emniyet mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı. 

<video:1137740>

Cenazede şehidin babası Demo Çelik güçlükle ayakta durabildi. Şehidin ses sanatçısı olan ağabeyi Mehmet Şanlı kardeşinin tabutunun başında gözyaşlarına hakim olamazken, annesi Naife ise oğlunun tabutuna sarılıp son defa öptü. Gözyaşı döken şehidin yakınlarına askerler destek oldu. Şehidin minik bir yakını ise, asker kıyafetiyle katıldığı cenaze töreninde asker selamı verdi. İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin naaşı şehitliğe defnedildi. 

Siverekli olan şehit Memduh Çelik'in ailesiyle birlikte Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesi İmam Bakır Mahallesi'nde yaşadığı ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin askerliğini bitirdikten sonra memleketine gelerek evlenmeyi düşündüğü öğrenildi.

Türkçe ve Kürtçe şarkı söyleyen ve bir klibi de bulunan ses sanatçısı Mehmet Şanlı'nın kardeşi olan şehitten geriye ise ailesi ve üs bölgesinde arkadaşlarıyla birlikte çektirdiği fotoğrafları kaldı. 

Şehit nişanlısının ağıtları yürek dağladı

Şehit olan askerlerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş’ın cenazesi memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine gönderilirken, cenazeyi bekleyen nişanlısı Ayşe Kızıl (25) ağıtlar yaktı.

Şehidin baba ocağının bulunduğu Belkaya Mahallesi'ne bağlı yayladaki evine taziye çadırı kuruldu. Yakınları ve çok sayıda vatandaş burada taziyelerini iletirken, şehit annesi Rukiye Daş ve şehidin nişanlısı Ayşe Kızıl (25) gözyaşlarını tutamadı.

 

<video:1137828>

Şehidine seslenen Ayşe Kızıl (25), “Halil’im gel de düğün yapalım Halil’im. Halil’im milletler toplandı, gel de düğünümüz olsun. Ahirete mi bıraktın düğünümüzü Halil’im. Canımın canı gitti. Dünya gözü ile bir daha göremeyeceğim seni. Halil’im düğünümüz cennette mi olacak” diyerek gözyaşı döktü. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler