‘Muğla’nın sorunu işsizlik’

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Nurettin Demir, seçilirse bir dönem görev yapacağını söyledi.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 22:27
Abone Ol google-news

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Prof. Dr Nurettin Demir, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olan kentin büyük turizm potansiyeline rağmen işsizlik, yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin ciddi bir sorun olduğunu belirtti.

Prof. Nurettin Demir, “Muğla Bodrum, Milas, Fethiye, Marmaris ve Menteşe gibi önemli kent merkezlerine hem de ciddi bir kırsal nüfusa ev sahipliği yapıyor. Fakat kent merkezleri gibi kırsal alanlarımız da AKP hükümetlerinin tarım ve hayvancılık alanlarında uyguladığı akıl almaz politikalar yüzünden işsizlik ve gelir yetersizliği gibi sorunlarla boğuşuyor. Muğla’nın gelişmesi ve kalkınması için ilimizin tarım, turizm, hayvancılık ve ticaret gibi en önemli gelir kaynaklarını büyütecek ve Muğla’da üretilen rantın Muğla halkının refahı için kullanılmasını sağlayacak birçok fikir ve proje geliştirdim. Başta sağlık turizmi olmak üzere, turizmde Antalya’yı yakalayıp Muğlamızı Türkiye’nin birincisi yapmak en büyük hedeflerimden biri olacaktır. Vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilecekleri spor ve kültür alanlarını artırmak, alt gelir gruplarının, kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, engellilerimizin ve yaşlılarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak birçok proje de uzmanlar tarafından hazırlanmış şekilde bekliyor. Eğer bu görev verilirse Muğla Belediyesi’ni hak, hizmet, emek, dayanışma ve demokrasi temelinde yürüteceğim” dedi.

Adayın belirlenmesi için önseçimi yapılması gerektiğini yineleyen Nurettin Demir,“ Önseçim partililerimizin adaylarımız ile birlikte canla başla çalışması için itici bir güç olacak ve Türkiye için demokrasi çağrımızı güçlendirecektir. Geçmiş dönemlerde yapılan seçim sonuçlarını incelediğimiz zaman görüyoruz ki adaylarımızı önseçim ile belirlediğimiz seçimlerde partimizin oyu, atama ile belirlenen seçimlere göre çok daha yüksek oluyor. Yani, önseçim ile belirlenen adayları seçmenler daha çok benimsiyor” diye konuştu. Seçilmesi halinde görevini bir dönem yürüteceği sözünü veren Demir, “Kendime böyle bir sınır koymamdaki amaç, Muğlamızı daha da ileriye taşıyacak arkadaşlarımıza yol açmaktır. Ben, Muğla’yı çok iyi bir şekilde yöneteceğime inanıyorum; ancak biliyorum ki zaman içinde benden daha iyi yapacak başka arkadaşlarımız da çıkacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler