Rum Ana Muhalefet partisi lideri Ankara'ya gelecek

Akdeniz'de doğalgaz gerilimi yaşanırken Kıbrıs Rum Ana muhalefet partisi AKEL'in Genel Sekreteri Kiprianu'nun 23 Kasım'da Ankara'ya geleceği öğrenildi.

Yayınlanma: 18.11.2018 - 23:52
Abone Ol google-news




Ankara Rumlar'ın en büyük partisi AKEL'in Genel Sekreteri Andros Kiprianu’yu ağırlayacak. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) adlı düşünce kuruluşunun davetlisi olarak Ankara'ya gelecek olan Kiprianu'nun, etkinlikte görüşlerini anlatacağı ifade edildi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı belirtildi.

Çavuşoğlu ile Kiprianu'nun toplantıdan sonra bir görüşme yapması bekleniyor. Diplomatik kaynaklar görüşmede, Rum tarafının önemli bir aktörü olan AKEL Lideri Kiprianu'ya Kıbrıs'taki çözüm yollarının anlatılacağı yönünde görüş belirttiler.

Rum lider Nikos Anastasiadis’e yönelik muhalefetiyle bilinen Kiprianu, Kıbrıs sorunun kısa bir süre içerisinde çözülmemesi durumunda bölünmenin kalıcı hale gelecegini savuyor. Kiprianu daha önce de dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler