İfade özgürlüğü hatırlandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, 27. Dönem İYİ Parti Antalya Milletvekili aday adayı Leyla Liman Oruç’u sosyal medya üzerinden taciz ederek “FETÖ’cü” ilan eden Akit TV sunucusu Yusuf Ozan Demir hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.

Yayınlanma: 19.11.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

 

Kararda ifade hürriyetinin sadece lehte olan haberlerin değil aynı zamanda aleyhte olan, çarpıcı gelen rahatsız eden haberler ve düşünceler içinde koruma sağladığı kaydedildi. Yusuf Ozan Demir, uzun bir süre Leyla Liman Oruç’a sosyal medya üzerinden “Leyla hanım şu gülen fotonuzu dolabıma yapıştırabilir miyim?”, “Keşke bir kız beni kaçırsa” şeklinde mesajlar attı. Oruç’un, Demir’i sosyal medya da engellemesinin ardından ise Akit TV’de “Fetullah xGülen’in mikrofonu Leyla Liman Oruç” şeklinde bir haber yayınlandı. Bunun üzerine Oruç, Akit TV ve Demir hakkında suç duyurusunda bulundu.  

Tazminat yolu gösterildi

Basın Kanunu’na dikkat çekilen kararda, basının hür olduğu ve sansürlenemeyeceği aktarıldı. Temel hak ve hürriyetler arasında düşünce ve kanaatleri açıklama hürriyetinin çok önemli olduğunun belirtildiği kararda bu hürriyetin kullanılabilmesinin en önemli yolunun ise basın olduğu kaydedildi. Kararda ayrıca, “İfade hürriyeti toplumun ilerlemesi ve her bireyin gelişimi için temel koşullardan biridir.” ifadelerine yer verildi. Kararda, “haberde kişiliği zedeleyici bir üslup bulunmadığı, hakaret suçunun kanuni unsurların itibarıyla oluşmadığı, iftira suçunun ise basın yoluyla gerçekleşmeyeceği tüm soruşturma evrakı kapsamında anlaşılmıştır. Şüphelilerin üzerlerine atılı suçlardan dolayı ayrı ayrı kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler