Habersiz işten çıkarılan işçiler vince çıktı

İstanbul Kartal’da, DKY firmasının şantiyesinde çalışan inşaat işçileri ödenmeyen ücretleri ve haber verilmeden işten çıkarmaları protesto etmek için vince çıktı.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 16:20
Abone Ol google-news



DKY firmasının Business Kartal projesinin şantiyesinde çalışan 30 işçi, önceki akşam kendilerine haber verilmeden işten çıkarıldı. Ücretleri ödenmeyen ve işten atıldıklarını öğrenen işçilerden, biri dün saat 13:00’da vince çıkararak, muhatapların ilgisizliğini protesto etti. 2 aydan fazla bir süredir Taşeron Ayos firmasında çalışan diğer 29 işçi de şantiyede eylem yaparak vinçteki arkadaşlarına destek verdi. Firmada genel formen olarak çalışan ve ismini belirtmek istemeyen bir işçi, çalışanların firma tarafından mağdur edildiğini belirterek,“İnsanlar burada devlete 3500-4 bin TL’ye çalışıyor. Ama asgari ücretten maaşlı gösteriliyor.Asgari ücretleri dahi bankaya ödenmiyor” açıklamasında bulundu.

İnşaat İşçileri Sendikası’da işçilerin eylemini twitter hesabından duyurdu. Sendikanın twitterdan yapılan açıklamasında işçilerin eyleminden sonra olay yerine polisin geldiğini duyurularak, “Ücretleri ödenmeden ve bilgi verilmeden çıkışları yapılan arkadalarımızın vinçteki eylemi sürüyor. Polis bu yasadışı işleri yapanların değil, hakkını isteyen arkadaşlarımızın karşısına çıkıyor!” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler