Video bilirkişiye gönderildi

Maçka Parkı’nda 29 Temmuz 2017’de yaşanan olayda sanıkların “karşılıklı hakaret” suçundan yargılandıkları davada tanıklar dinlendi.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 22:10
Abone Ol google-news

Çağla Köse’nin kıyafetine, özel güvenlik görevlisi Savaş İlter müdahale etmiş, Köse, İlter’in “Böyle geziyorsunuz. Sonra tecavüze uğruyorsunuz. Devlet korumadı diyorsunuz” dediğini öne sürmüştü. Müşteki sanık Savaş İlter, “kıyafetle ilgili ağzından kelime çıkmadığını” iddia etti. Çağla Köse ise dava dosyasına 4 farklı video sunduğunu belirterek “Mahkemeye sunduğum videolarda her şey ortada” dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Burcu Şentürk güvenlik, “Kız arkadaşınız burada bu şekilde gezemez. Ben buranın güvenliğiyim ve buna müsaade edemem’ dedi” diye ifade verdi.

İddianameden

İddianamede, Savaş İlter’in “Böyle giyiniyorsunuz, sonra tecavüze uğrayınca ‘Güvenlik bizi koruyamadı’ diyorsunuz” demekle Çağla Köse’ye “alenen hakaret” ettiği, aktarıldı. Köse’nin de aleni tahrik altında güvenlik görevlisine “Manyağa bak ya, polis getirmiş, hangi akla hizmet polis getirmiş?” diyerek “hakaret” ettiği belirtilirken İlter’in “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse’nin ise “Kamu görevlisine hakaret” suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Mahkeme sesli ve görüntülü kayıtların bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler