Erdoğan-Bahçeli görüşmesiyle ilgili önemli iddia

Abdulkadir Selvi, bugün gerçekleşecek olan Bahçeli- Erdoğan görüşmesini yazdı ve devreye önemli bir iş adamının girdiğini iddia etti.

Yayınlanma: 21.11.2018 - 09:22
Erdoğan-Bahçeli görüşmesiyle ilgili önemli iddia
Abone Ol google-news

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün gerçekleşecek görüşmesi için perde arkasında mekik diplomasisi yürütüldüğünü söyledi. Selvi, bu noktada devreye önemli bir iş adamının girdiğini ileri sürdü.

Abdulkadir Selvi, "Önce başkanlar sonra bakanlar" başlığıyla yayımlanan yazısında "23 Ekim'de iki lider tarafından yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağı açıklanmıştı. 21 Kasım'da Erdoğan ile Bahçeli'yi bir araya getiren sadece seçim hesabı olmadı elbette ki" ifadesini kullandı.

"Arka kapı diplomasisi de yürüdü. Bu süre zarfında önemli bir iş adamının devreye girip iki parti arasında mekik diplomasisi yürüttüğü söyleniyor" diyen Selvi, sözlerinin devamında Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler sonrası 'küçük' bir kabine değişikliğinin gündeme gelebileceğini iddia etti.

Selvi, şunları kaydetti:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını grup salonunda izledim. Toplantıdan sonra kuliste karşılaştığım bir parti yöneticisine bu mesajın ne anlama geldiğini sordum. "Bu seçime değişim damgasını vuracak. Belediye başkanlarının önemli bir bölümü değişecek" dedi. Ancak Erdoğan'ın bu cümleden önce gelen bir sözü vardı. Erdoğan'ın "Böyle dönemler imtihan dönemleridir, imtihanı verenler milletimizin gönlünde yerini alacak, veremeyenler nöbeti devredecek" sözü haliyle belediye başkanları için algılandı. Zaten Erdoğan da onlar için söyledi. Ama yerel seçimlerden sonra Erdoğan benzer bir cümleyi kabine üyeleri için kurarsa şaşırmayın. Çünkü yerel seçimlerden sonra küçük çaplı bir kabine değişikliği konuşuluyor.

Yazının tamamı için TIKLAYIN 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler