Taksim'de toplanan kadınlara biber gazlı müdahale

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Taksim Tünel'de toplanan kadınlara polis biber gazı ile müdahale etti.

Yayınlanma: 25.11.2018 - 17:39
Abone Ol google-news

<video:1151213>

 


Kadın örgütleri İstiklal caddesi üzerinde bulunan tünel meyanında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü nedeniyle düzenlemek istedikleri eylem polis engeline takıldı. Polis kadınların yürüme talebine “Umarım görevlilerimizi ezmeye kalkmazsınız erkeklerimiz devreye girmez” diye karşılık verdi. Taksim'de son birkaç yıldır yalnızca kadınların yürüyüşüne izin veriliyordu.

"Sokakları da meydanları da terketmiyoruz"

"Dagılın, dağılmanız için yeterli süre verilecektir" anonsu geçen polislere kadınlar, "Sokakları da meydanları da terketmiyoruz" sloganı ile yanıt verdi.  Kadınlar polis simit sat onurlu yaşa sloganları atarak ara sokaklara girdi. Polis ara sokaklara giren kadınları takip etti.

<haber-yatay:1151158, 1151159, 1151240>

Kadıköy'de de izin yok

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul’da kadınlar iki noktada yürüyüş çağrısı yaptı.

İstanbul Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen kadınlar da karşılarında polisi buldu. Yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirten polis, basın açıklaması yapıldıktan sonra eylemin sona erdirilmesini istedi.

CHP'li Tekin emniyet müdürü ile görüştü 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kadınların yürüyüşüne izin verilmesi için Kadıköy Emniyet Müdürü ile görüştü. Tekin’e, ”Valilik tarafından verilen izin alanları burası değil. Yürüyüşlerine izin veremeyiz” yanıtı verildi.

<video:1151266>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler