Adalet Bakanı Gül'den "Yargı, AK Parti yönetiminin arka bahçesi oldu" açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Yargı, AK Parti yönetiminin arka bahçesi oldu" eleştirilerinin doğru olmadığını iddia etti.

Yayınlanma: 06.01.2019 - 16:20
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'li heyetin Türkiye'deki temaslarına ilişkin, "Onların yaptığı soruşturma adına bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Türkiye, adli yardımlaşma kapsamında üzerine düşen yardımı, kolaylığı gösterdi. Umarım soruşturma neticesi bu örgütle (FETÖ) mücadele anlamında başarılı şekilde sonuçlanır" dedi.

<haber-dikey:1174732>

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Kanal 7'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

"70 PUANI TEKRAR GETİREREK ÇITAYI YÜKSELTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Muhalefetten ve Avrupa'dan "Yargı, AK Parti yönetiminin arka bahçesi oldu" eleştirilerinin yapıldığının hatırlatılması üzerine Gül, bu eleştirilerin hiçbirinin doğru olmadığını iddia etti. 

Adalet Bakanı Gül, yargının hiçbir partinin, siyasi görüşün, ideolojinin ajandasında olabilecek bir konu olmadığını savundu. 

2,5 yıl içerisinde 9 bin civarında hakim ve savcı alındığının, her toplum kademesinden insanın bu sistemin içerisine girip girmediğinin sorusuna Gül, "Komisyonların yaptığı yazılı sınav söz konusu. İhtiyaçtan dolayı da son zamanlarda puan aşağıya çekildi. Önümüzdeki dönemde 70 puanı tekrar getirerek çıtayı yükseltmeyi düşünüyoruz" yanıtını verdi.

Hakim ve savcı alımlarında siyasal bir etkinin olmadığını savunan Gül, kriterlere, aldığı puanlara bakılarak alımların yapıldığını bildirdi.

"YARGI ORGANLARINCA ADLİ YARDIMLAŞMA TALEBİ UYGUN GÖRÜLDÜ"

ABD'li heyetin Türkiye'deki temaslarına ilişkin bir soruya karşılık Gül, temasların iki ülke arasında adli yardımlaşma konusu kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. 

Amerika Birleşik Devletlerinde yürütülen bir soruşturma çerçevesinde Türkiye'den adli yardımlaşma talebi olduğunu dile getiren Abdulhamit Gül, Türkiye'deki yargı organlarınca bu adli yardımlaşma talebinin uygun görüldüğünü aktardı.

Amerika'nın yürüttüğü bir soruşturma olduğunu, bunun gizli yürüdüğünü belirten Gül, "Onların yaptığı soruşturma adına bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Türkiye adli yardımlaşma kapsamında üzerine düşen yardımı, kolaylığı gösterdi. Umarım soruşturma neticesi bu örgütle (FETÖ) mücadele anlamında başarılı şekilde sonuçlanır" ifadesini kullandı.

"FETÖ ve darbe ilişkisini mi anlamaya çalışıyorlar? Yoksa başka bir şey mi?" sorusunu Gül, "Adli yardımlaşma konusunda onların talep ettiği konular dinlenildi. Bu konuda kanaatleri nasıl oluşacak ya da nereye varacaklar bunu tam gördükten sonra bu husus daha net değerlendirilebilir" şeklinde yanıtladı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler