Mansur Yavaş CHP'nin milletvekilliği teklifini neden kabul etmedi?

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Atatürk Orman Çiftliği arazisine yaptırdığı Ankapark projesine ilişkin, 'Ankapark bir faztaziydi. Güvenlik tedbirleri bile doğru alınmadan Mart ayında açılış yapılacak. İnsanlara bedava yapılacak, belki Çinli turist getirecekler. Bunlar komik şeyler. Yatırım yanlış. Mamak ile Kızılay arasındaki metro bu maliyete çok rahat bir şekilde yapılırdı' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 21:54
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine milletvekilliği teklifinde buluınduğunu açıklayan Yavaş, 'Ben CHP'ye siyaset yapmak için gitmemiştim. Bunu açık bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu, 'Biz Mansur Yavaş'ı belediyeci kimliğiyle kabul ettik' dedi' dedi.

Yavaş, 'Daha önce de belediye başkanlığı yaptım. Seçim dönemi hariç benim ağzımdan tek bir siyasi demeç çıkmamıştır. Belediye başkanı aktif siyasetin içinde olmamalı. En güzel şekilde 24 saatimizi ayırarak hizmet etmemiz lazım diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları şu şekilde: 

'DAHA ÖNCE HER KESİMDEN OY ALDIM'

Ankara'ya her şeyden önce huzur ve mutluluk vaadediyorum. Daha önce her kesimden oy aldım. Aslında ben kendimi şöyle tanımlayabilirim, Türkiye'nin ılımlılarını temsil edenlerden birisiyim. Kesinlikle bir çatışma ortamına girmeden yerel yönetimler haricinde siyasi tartışmalara girmeyi uygun bulmuyorum.

'BELEDİYE BAŞKANLARI HİZMETLERİYLE ÖNE ÇIKMALI'

Siyasi tartışmalara girmeden Ankara için yapacaklarımı söyleyeceğim. Bunu içinden Türkiye için de önemli projeler çıkacak. Ben belediye başkanlarının hizmetiyle öne çıkmaları, kendilerinin görünmez olmaları gerektiğini düşünüyorum. Başkent kimliğini öne çıkarmak, geliri ve huzuruyla, her yönüyle öne çıkarmak ve burada yaşayan insanları mutla etmektir amacımız. Siyasi düşüncelerimiz ne olursa olsun onu kalbine gömüp, bütün insanlara saygı duyması gerekiyor.

'MARUZ KALDIĞIMIZ EGZOZ GAZI SİGARADAN 10 KAT DAHA ZARARLI'

Sokaklarda insanlar koştura koştura yürüyor. Ankara'nın içerisinde karşıdan karşıya geçemiyorsunuz. İnsanlar arabayla geçtiği zaman oradaki dükkanların hiçbirisini görmüyor. Bunların hepsi dünyaca araştırmalar sonucu ortaya çıkan şeyler. Sadece otomobiller için şehir yaparsanız, ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor. Yani sizin çok yol açmanız trafiği azaltmıyor. Hükümet çok güzel bir şey yaptı, sigarayı yasakladı. Ama bizi maruz kaldığımız egzoz gazı sigaradan 10 kat daha tehlikeli.

'MERAL HANIM DA DESTEK VERİYOR BİR PROBLEM YOK'

Bir sefer CHP'den aday oldum. Daha önce de MHP'den aday oldum. Kalkıp AK Parti veya İYİ Parti'den aday olmam, 'her partiden aday oluyor algısı' beni incitirdi. İki siyasi parti başkanlarına teşekkür ediyorum. Bizim hitap ettiğimiz bir dilimiz var. Hangi partiden olursa olsun onların görüşüne saygı duyuyorsanız, tercih konusu oluyorsunuz. Sonuçta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemli makam. Sayın Akşener'i de ziyaret ettim. Sağolsun tamamıyla destek oluyor. Bu konuda bir problem yok.

'BELEDİYE BAŞKANLARI AKTİF SİYASETİN İÇİNDE OLMAMALIDIR'

Daha önce de belediye başkanlığı yaptım. Seçim dönemi hariç benim ağzımdan tek bir siyasi demeç çıkmamıştır. Belediye başkanı aktif siyasetin içinde olmamalı. En güzel şekilde 24 saatimizi ayırarak hizmet etmemiz lazım diye düşünüyorum.

'SAYIN KILIÇDAROĞLU BANA MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİFİNDE BULUNDU'

Geçen CHP İl Başkanları toplantısında anlattım. Ben CHP'ye siyaset yapmak için gitmemiştim. Bunu açık bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu, 'Biz Mansur Yavaş'ı belediyeci kimliğiyle kabul ettik' dedi. Daha sonra ben seçilseydim, televizyonlarda söz vermiştim, istifa etmeyecektim. Ancak seçim bitti, bir sürü mücadele ettik, aradan zaman geçti, genel seçimler gelince sayın genel başkanımız milletvekilliği teklif etti. Kendisine teşekkür ettim, siyaset yapmak isteseydim kabul ederdim. Yeni tablo ortaya çıkınca seçimler bitince hiç kimseye duyurmadan istifa ettim ben.

'ANKARA'NIN BİR 5 YILA DAHA GERÇEKTEN TAHAMMÜLÜ YOK'

Açıkçası bu seçimde aday olma düşüncem, kariyer planım yoktu. Sayın Kılıçdaroğlu benimle temasta bulundu. 29 Ekim tarihinde kendisiyle görüştük. Bizimle çalışmak istediğini belirtti. Tahmin ediyorum araştırmalar yapmışlar. İnsanlar burada haksızlık-hukuksuzluk olduğunu düşünüyorlar. AK Partililer dahil 'Mansur Yavaş'ın elinden bu seçim alındı' kanaati var. Sayın Kılıçdaroğlu da Ankara'da durumun tersine dönmesi, iyi şeyler yapılmasını istedi. Ankara'da artık bir çok şey artık geri dönülmez hale geldi. Ankara'nın bir beş yıla gerçekten tahammülü yok.

'BEN ANKARALILAR'DAN PROJELERİM İÇİN OY İSTEYECEĞİM'

Sayın Gökçek aday olsaydı daha iyi mi olurdu, kötü mü olurdu bunu ölçmenin bir anlamı yok. Benim için önemli olan projelerim. Ankara'yı daha iyi yöneteceğime inanıyorum. İnsanlardan projelerim için oy isteyeceğim.

'SEÇİMİ KAZANSAYDIM 6-7 BİN LİRA CEPLERİNDE KALACAKTI'

Ben suda indirim yapılacağını söylemiştim olamaz demişlerdi. Sonra indirim yapıldı. ASKİ'nin fiyat tespit yönetmeliği var. Dünyada su insan hakkı olarak görülüyor. Belediyenin birinci görevi temiz hava, musluktan içilebilir su ve ulaşımdır. Allah'ın suyunun çok pahalı satılması hoş bir şey değil. insanlar su kullanmayı azaltırlarsa çocuklar hasta olur, mikrop kapar. Siz suyu hem musluktan içilebilir şekilde vereceksiniz hem de ucuz vereceksiniz. Dört kişilik bir aileye 10 lira bedelle vereceğimi söylemiştim. Seçimi kazanamayınca onlar pahalı su içmeye devam ettiler. Yardım alan aileden sadece sudan dolayı yaklaşık 6-7 bin lira cebinde para kalmış olacaktı.

'MANSUR YAVAŞ KAZANIRSA VATANDAŞ 2020'YE KADAR 6 TL'YE İÇECEK'

Sudan 1 katrilyon kâr elde etmek bana göre yanlıştır. Suda önemli bir indirim yapacağız. Suyla ilgili yılbaşında 6 lira içmeye başladığınız su yıl bittiğinde 8-9 liraya maloluyor. Bunun sebebi her ay su bedelinde ayarlama yapılıyor. Mansur Yavaş belediye başkanı olduğu zaman vatandaş 6 liraya su içiyorsa 2020 yılında da 6 liraya su içecek.

'KIZILIRMAK SUYUNU MOGAN GÖLÜ'NE VERİP SULU TARIMA GEÇECEĞİZ'

Gerede projesi zamanında yapılmış olsaydı biz Kızılay'a 800 milyon dolar para yatırdık. Gerede projesi gerçekleşince Kızılırmak ne olacak? O borular ne olacak? Bu belediye için büyük kayıptır. Biz Kızılırmak suyunu şöyle düşünüyoruz. Onu Mogan Gölü'ne vermek suretiyle oradaki arazinin sulu tarıma geçmesini sağlayacağız.

'ÖĞRENCİLERE VE TESİSATINI YENİLEYENLERE İNDİRİM YAPACAĞIZ'

Öğrencilerin okuduğu evlere indirimli su vereceğiz. Bize belgelerini getirdikleri takdirde indirimli su vereceğiz. Yerli çim tohumu kullanmak suretiyle, atık sular kullanmak suretiyle tasarruf yapacağız. Kızılırmak suyu mesela evde iki gün yoksunuz, musluğu açtığınızda sapsarı su geliyor. Gerede suyu verildiği zaman yine evlerden sağlıklı içmek zor olacak. Evlerindeki tesisatı değiştirenlere de bir indirim yapacağız.

'KÖYLERDE YOK PARASINA SU VERECEĞİZ ORAYI TEŞVİK EDECEĞİZ'

Köylere yok parasına su vereceğiz. Köylerdeki yaşamın sürmesi hedefimiz. Köyde yaşamı teşvik edeceğiz. 1 katrilyon para çok büyük paradır. Ben Ankara'dan fazla para alındığını düşünüyorum.

ANKARA'DA TRAFİK SORUNU VE TOPLU TAŞIMA

Şehirde yeni açtığınız her yol trafiğin tıkanmasına yol açıyor. Konforlu, daha süratli, ucuz bir ulaşım olmuş olsaydı günlük 40-50-60 bin aracın şehre gelmesini önleyecektik. Şehre otomobille gelen insanlar hem trafikte beklemişler, hem ceplerinden gitmiş. Ankara'da otobüslerimiz çok eski. Bir an evvel bunları çevreci yaklaşımla, temiz enerjiyle elektriğe geçmesi gerekiyor.

 'CUMHURBAŞKANIMIZ ANKARA'NIN HAYRINA BİR İŞE HAYIR DEMEZ'

Ankaralıların hayrına olacak bir şeyin sayın Cumhurbaşkanımızın hayır diyeceğine asla inanmıyorum. Biz AB fonlarından, dünyadan da kaynak bulacağız, kendi kaynaklarımızı da kullanacağız. Bisiklet yolu yapacağız. Ümitköy-Sögütözü-Atatürk Orman Çiftliği güzergahında bisiklet yolları yapacağız.

 

<haber-dikey:1089281>
 

'ANKAPARKI BİR FANTEZİYDİ'

Ankapark tabiri caizse patladı. Güvenlik tedbirleri bile doğru alınmadan Mart ayında açılış yapılacak. İnsanlara bedava yapılacak, belki Çinli turist getirecekler. Bunlar komik şeyler. Peki ihaleyi bir Fransız alsaydı Fransız mı getirilecekti. İnşallah gelir, bizim bir itirazımız yok. Yatırım yanlış. Mamak ile Kızılay arasındaki metro bu maliyete çok rahat bir şekilde yapılırdı.

ANKARA'DA 7 BİN TAKSİYE BEDAVA TABLET DAĞITACAĞIM

Taksicilerin hepsine birer tane tablet hediye etmek istiyoruz. Müşteri taksinin doğru trafikte mi olduğuna bakacak. Reklam gelecek taksicilere. 7 bin tableti bedave dağıtacağız. Biz de para vermeyeceğiz. Kanalankara projesi belki revize edilebilir. 30 yıllık bir kangren.

'MAKEDONYALI OLSAM NE OLACAK'

Ankara'nın etrafından çok sayıdan gelen insan vardır. Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale'den gelen çok insan vardır Ankara'dan. Ankaralılık, Ankara'da yaşamaktır. Bence Ankara'da başkentlilik önemlidir. Komşu illerden gelen herkesi Ankaralı olarak kabul ediyoruz, onlar da kendilerini öyle hissediyorlar. Bana bir türlü karar veremediler. Erzurumlu dendi, Tuncelili dendi, Alevi dendi. Sanki Alevi olmak kötü bir şeymiş gibi. Ben Ankaralıyım. Makedonyalı olsam ne olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler