Ankara'dan Trump'a yanıt: 'Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile ortak basın toplantısı düzenledi. Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada "Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 14.01.2019 - 12:29
Abone Ol google-news

<video:1200801>

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile Dışişleri Resmi Konutu’nda bir araya geldi.

Görüşme sonrası ikili ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte toplantıdan öne çıkan başlıklar;

PKK’nın YPG’nin ve FETÖ’nün kara propagandası yüzünden halen yanlış bilgiler içinde farklı yorumlar geliyor. Bugün, Asselborn geldiğinde Adalet Bakanlığımızdan randevu da alırız, gerçek bilgileri rakamlarıyla beraber öğrenebilirsiniz dedik.

Suriye'nin bağımsızlığını istiyoruz diyorsunuz. Fakat bu bahsettiğiniz terör örgütü şu anda Suriye topraklarının yüzde 33'ünü işgal ediyor. Ne için işgal ediyor? Bölmek için... Peki buna neden ses çıkarmıyorsunuz?Bu durumlar Avrupa'nın güvenilirliğini zedeliyor.

Bugün teröre karşı Fransa, Belçika ve terörden etkilenen ülkelerin yasa değişiklikleri, yine OHAL gibi aldığı tedbirlere karşı diğer Lüksemburg dahil ‘dayanışma’ adı altında, ses çıkartmaması ve destek vermesi; Türkiye’ye gelirken bile tereddüt eden ülkelerin Türkiye’ye ders vermeye çalışmasını ülke ve millet olarak kabul edemeyiz. Burada samimiyet bekliyoruz. Bunları reddettiğimizi söylemek isteriz.

Suriye'de tek taraflı müdahaleye karşıyız diyorsunuz. O zaman gelin birlikte mücadele edelim.

Trump'a yanıt

Biz Kürtlerin düşmanı değiliz, Kürtleri en çok savunan ülke biz olmuşuzdur. Kürt kardeşlerimizin haklarını her zaman savunmaya devam edeceğiz.

Trump’ın içinde bulunduğu zorluğu biliyoruz. Üzerinde baskı var. Güvenlikle ilgili birimleri ABD’nin çekilmemesi için baskı yapıyor. Müttefikler Twitter, sosyal medya üzerinden görüşmez. Kullandığı tehdit diline gelince, biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı ve pabuç bırakmayacağımızı defalarca söyledik. Bunu geçmişte de söyledik. Ekonomik tehditlerle bir yere varılamaz.

ABD bizi aradığı zaman biz hemen cevap veriyoruz. Biz aradığımızda da karşı taraftan olumlu cevap geliyor. Bu diyalog varken neden Twitter üzerinden açıklama yapıldı? Bunu da az önce açıkladım zaten.

İdlib'de son durum

İdlib bir terör yuvası olduysa o bölgede yaşayan Suriye halkı da değildir, Türkiye de değildir. sorumlusu rejimdir ve rejimi destekleyen ülkelerdir. O teröristiler İdlib bölgesine kim gönderdi? Bunlar gönderdi. Rejim ve destekçileri gönderdi.

Yabancı terörist savaşçılar konusunu NATO’da ben gündeme getirdim, tüm dışişleri bakanları güldüler. Ne yapacağız? Bunlar sizin vatandaşlarınız. Türkiye ihlallerin önlenmesi konusunda elinden geleni yapıyor.

<haber-yatay:1200455,1200542,1200605,1200477>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler