'Yargı keyfi ve siyasal davranıyor’

Yaklaşık iki yıldır tutuklu bulunan Grup Yorum üyesi Fırat Kıl geçtiğimiz yıl Silivri Cezaevi’nden tahliye edilip kapıdan çıkmadan gözaltına alınmıştı. O dönem tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun İstanbul Başsavcılığı’na yazdığı dilekçe ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.01.2019 - 22:41
Abone Ol google-news

 

Dilekçede Kıl’ın yakalama kararı olduğu ve ifadesi alınması gerektiği bilgisi cezaevi tarafından savcılığa bildirilmesine rağmen savcılık 8 ay boyunca ifadesini almayarak tahliyesini bekliyor. Tahliye olduktan sonra savcılık bulunduğu hapishaneye yazı yazarak Kıl’ın tahliye edilmeden gözaltına alınmasını talep ediyor. Kıl’ın avukatı, “Amaçlanan soruşturmanın yürütülmesi değil kişinin yıldırılmak istenmesidir. Bu yargının ne kadar keyfi ve siyasal davrandığının göstergesidir” diye konuştu.

8 ay önce ifadesi alınsın diye yazı yazılmış

‘Berk Ercan’ isimli gizli tanığın ifadeleri nedeniyle Bolu Cezaevi’nde tutulan Fırat Kıl 2017 yılında İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskın sonrası Sulh Ceza Hakimliği kararı ile tutuklandı. 27 Şubat 2018 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tahliye edildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve tahliye edilmesinin hemen ardından gözaltına alınan Kıl hakkında cezaevinin 8 ay önce savcılığı yazdığı dilekçede, “Dosyasında yakalama kararı olduğu anlaşılmakla, tutuklunun olası bir tahliye işlemleri sırasında, yakalama kararına istinaden aksaklığa ve gecikmelerin önüne geçilmesi amacıyla, yakalama kararı ile ilgili işlemlerin
yapılması hususunda gereği bilgilerinize arz olunur” denildi.

‘Ciddi bir soruşturma olmadığının gösteriyor’

Kıl’un avukatı ise yakalama kararı çıktıktan sonra ifadesi SEGBİS ile alınabilecekken 8 ay boyunca hiçbir işlem yapılmayıp tahliyesi beklendiğine değinerek, “Savcı ifadesinin alınması için 8 ay beklediğine göre yürütülen soruşturma ciddi bir soruşturma olmayıp, ifadenin kendisi de soruşturma açısından etkili bir ifade olmadığı görülüyor. Böyle olmasına rağmen 7 günlük gözaltı süresi verilmiştir. Bu olay gözaltı işleminin ne kadar keyfi olduğunu gösteriyor. Müvekkilim Bergün Varan da aynı sebeple tutuklanıp bırakıldı ve yine gözaltına tutuklandı. Sonrasında ise 18 aylık tutukluluğun ardından beraat etti. Bu yargının ne kadar keyfi ve siyasal davrandığının göstergesidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler