Erdoğan: (Münbiç'teki saldırı) ABD'nin Suriye'den çekilme kararını etkileme amaçlı olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'te ABD askerlerine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak, "ABD'nin çekilme kararını etkileme anlamında olabilir" dedi.

Yayınlanma: 16.01.2019 - 19:44
Abone Ol google-news

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile bir araya gelen Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Münbiç'te bugün IŞİD tarafından ABD askerlerine düzenlenen saldırıda 5'i ABD askeri 20 kişinin öldüğünü söyleyerek. saldırıyla ilgili olarak, "ABD'nin çekilme kararını etkileme anlamında olabilir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- (YPG'ye verilen silahlar) Trump ile görüşmemizde bu konu gündeme gelmedi. Trump'la yaptığımız görüşme ağırlıklı olarak bölgeden buradaki ABD askerlerinin çekilmesi, bu çekilme esnasında neler yapabiliriz. Diğer konu da 20 mil güvenli bölge konusu. Bu konuda da Türkiye olarak biz güvenli bölge ile ilgili üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirttik.

- (Türkiye'nin AB üyeliği) Ülkelerimizi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası sorunda aynı hassasiyetleri paylaştığımızı ifade etmek isterim. Hırvatistan, Türkiye'nin AB üyeliğinin en büyük destekçisidir.

- (Brexit) süreci yakından izliyoruz. Brexit ihtimali karşısında Birleşik Krallık ile ticari, ekonomik ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın Türkiye-Avrupa Birliği ortaklık hukukundan kaynaklanan haklarını koruyacak önlemlerin alınması için de muhataplarımızla temas halindeyiz.

 -(Münbiç'te ABD askerlerine saldırı) Bize gelen bilgi 5'i ABD askeri 20 ölü var. Bu olayı DEAŞ üstlendi. Ama anlaşılan o ki Trump'ın almış olduğu kararı etkileme anlamında olabilir. Fakat ben Sayın Trump'ın bu noktadaki kararlılığını gördüğüm için, bu tür bir terör eylemine karşı geri durmayacağına inanıyorum. Çünkü, bir geri durma söz konusu olabilirsi bu bir defa DEAŞ'ın bir zaferi olur. Biz tam aksine DEAŞ'ın üzerine üzerine ülkemiz de dahil olmak üzere devam edeceğiz. Çünkü biz DEAŞ'ı o topraklarda bitireceğiz. Aynı şekilde diğer terör örgütlerini de bitireceğiz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler