Öksüz ile aynı uçakta yolculuk tesadüfmüş

Kemal Batmaz iddiaları reddetti.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 23:21
Abone Ol google-news

 

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde bulunduğu, örgütün Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil imamı olduğu öne sürülen Kemal Batmaz ve eşinin aralarında bulunduğu 5 sanıklı dava dün görülmeye başlandı. “Terör örgütüne finans sağlamak” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Batmaz, 11 Temmuz 2016’da Adil Öksüz ile aynı uçakla ABD’ye gitmesine ilişkin olarak, “Adil

Öksüz’ü tanımam. Aynı uçakta yolculuk tesadüftür” dedi.  

Duruşmada savunma yapan Batmaz’ın eşi Gonca Batmaz, suçlamaları reddederek, “Örgüt üyesi değilim. Doktorum. Gözaltına alındığımda bana baskı yapıldı. Ben böyle bir oluşum içinde yer almadım. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

SEGBİS ile savunma yapan Kemal Batmaz ise savunmasında, darbe toplantısı yapıldığı iddia edilen Ankara’nın Çankaya ilçesi Çay Yolu’ndaki villanın orada kullandığı aracın park edilmesiyle iddiasıyla ilgili olarak, “Park edilen araçla ilgim yok. Fethullah Gülen ile hiç görüşmüşlüğüm yoktur. Kendisinden talimat almadım” ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanının pişman mısın, sorusuna “Dahilliğim yok ki pişmanlığım olsun” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler