‘Dalgalı döviz’ mesajına soruşturma

Gaziantep’te avukatlık yapan Mesut Karavelioğlu, dövizdeki artış üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle açılan soruşturmada ifade verdi.

Yayınlanma: 20.01.2019 - 22:24
Abone Ol google-news


Gaziantep Barosu’na üye avukat Mesut Karavelioğlu, sosyal medya hesaplarında döviz kurundaki dalgalanmaya tepki olarak 10 Ağustos 2018’de “Reyiz ekonomide biliyor haa...”, “Aynı gemide falan değiliz, bizimki bandırma sizinki Karun’un gemisi” ve 11 Ağustos 2018 ise “Damat konuşuyor dolar yükseliyor...” şeklinde paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımların ardından, Karavelioğlu hakkında “Sermaye Piyasası Kanunu’na (SPK) muhalefet etmek”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren Karavelioğlu, “Normal şartlarda 200 liraya yaptığım bir market alışverişini mesajları paylaşım tarihi olan Ağustos 2018 tarihinde yaptığımda 400 lira gibi bir meblağ ödedim. Bu durumu da demokratik bir söylem olarak, sosyal medya hesabımda paylaştım, serzenişte bulundum. Çünkü dolardaki dalgalanmadan bir vatandaş olarak ben de çok etkilendim. Üzerime isnat edilen suçların yasal unsurları oluşmamıştır” dedi.  

Karavelioğlu Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Bu benim anayasal demokratik hakkımdır. Fakat yapılmak istenen bu hakkı gasp ederek, susturmak ve baskı altına almaktır. Burada yapılmak istenen, Türkiye’de demokrasinin hızla yok edildiğinin açık göstergesidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler