'Savunma susmayacak'

‘24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde yürüyen baro üyeleri: Savunma susmayacak

Yayınlanma: 24.01.2019 - 21:52
Abone Ol google-news

İstanbul Barosu üyesi avukatlar ve birçok ilden gelen baro başkanları ‘24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’ dolayısıyla dün Galatasaray Meydanı’nda buluşarak İstanbul Barosu’na yürüdü. Avukatlar, “Savunma susmadı, susmayacak” diye haykırdı. Galatasaray Meydanı’nda buluşan ve aralarında İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durak-oğlu, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Nazan Moroğlu, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve avukatlar, “Avukatların sesi kesilirse yurttaşların nefesi kesilir” pankartı açarak gazetemiz yazarı Uğur Mumcu’nun, katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin, katledilen avukat ve gazetecilerin fotoğraflarını taşıdılar.

‘Asla sinmeyeceğiz’
İstanbul Barosu önüne gelen avukatların arasında bulunan baro başkanları binanın balkonunda konuşma yaptı. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durak-oğlu tehditlerin kendilerini yıldırmadığını belirterek Uğur Mumcu’yu hatırlattı. Durakoğlu, “Buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz ki, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Tehditler bizi yıldıramayacak. Asla sinmeyeceğiz” dedi. Durakoğlu’nun ardından konuşma yapan baro başkanları da, “Tek avukat kalana kadar savunmadan vazgeçmeyeceğiz” vurgusunu yaptılar.

Tutuklu avukatlar açlık grevine başladı

Uzun süren tutukluğun ardından tahliye edilen ama sadece 24 saat sonra tekrar tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar, hukuksuz yargılamalara ve cezaevlerindeki baskılara dikkat çekmek için açlık grevine başladı.Açlık grevine başlayan isimler şöyle: 
ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı ve Engin Gökoğlu.

Meslekleri için hedefteler

İzmir’de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da, Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi önünde bir araya geldiler. Av. Erdoğan Akdoğdu, burada yaptığı konuşmada, bütün dünyada taciz edilen, susturulan, baskı altında olan, tehdit edilen, zulüm ve işkence gören avukatlara dikkat çekerek “Avukatları hedef alan bütün öfkenin tek nedeni, bu avukatların en çok ihtiyaç duydukları yerlerde işlerini yapmaları ve meslek yükümlülüklerini yerine getirmeleridir” dedi. Avukatların Türkiye’de uğradıkları saldırılara dair bilgileri de paylaşan Akdoğdu, “BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin 2017 yılında yayımladığı rapora göre, Türkiye’de yaklaşık 750 avukat tutuklanmış, 1480 avukat kovuşturma ile karşı karşıya kalmış, 79 avukatın uzun süreli hapis cezalarına çarptırılmıştır” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon