‘9/8 Doğmak’ filmine uluslararası ödül

İzmir Tepecik’teki Roman gençlerin, perküsyon ustası Hamdi Akatay öncülüğünde kurduğu Filarmoni Orkestrası’nın hikayesini anlatan Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin “9/8 Doğmak” isimli filmi, Galler’in Swansea kentinde düzenlenen Uluslararası Copper Coast Film Festivalinde “En iyi belgesel ödülü” kazandı.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 23:39
Abone Ol google-news

 Film hakkında bilgi veren ekip üyeleri, “19 dakikalık bu belgeselimizde izleyenleri müzikal bir yolculuğa çıkarmayı hedefledik. Bugüne kadar sosyal problemleri ile ön plana çıkan, ancak herkesin, oradaki insanların eşsiz müzik yeteneklerini bildiği Tepecik Mahallesi’ndeki, Roman gençlerinin ve onlara farklı bir dünya açan dünyaca ünlü perküsyon ustası Hamdi Akatay’ın hikâyesini anlatmaya çalıştık. Çoğu konservatuvarda okuyan gençlerin 5 yıl önce kurucuları ve şefleri Akatay öncülüğünde hayata geçirdiği Tepecik Filarmoni Orkestrası’nın hikâyesini anlattık.” dediler.
“9/8 Doğmak” filmi ayrıca, 25. Adana Film Festivali Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda, 6. Aegean Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde finalist olurken 19. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali ve 4. Marmaris Kısa Film Festivali gibi birçok etkinlikte de gösterildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler