Adil Öksüz’le yan yana

Halen görevde olan öğretim üyelerinin 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’le 2012’de aynı konferansa katıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 05.02.2019 - 23:36
Abone Ol google-news

<video:1232809>

FETÖ’nün 2012'de Arnavutluk’ta düzenlediği ve darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz'ün de katıldığı konferansın görüntüleri ortaya çıktı. Konferansa katılan bazı isimler hakkında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra işlem yapılırken bazı akademisyenler halen üniversitelerde kritik görevlerde bulunuyor.
 
Toplantıya ait video kayıtlarında FETÖ’nün kilit isimlerinden olan firari Adil Öksüz’ün önünde ve yanında oturan kişilerin 2016 yılında Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. İbrahim Çapak, Prof. Dr. İdris Şengül ve Prof. Dr. Recep Ardoğan, Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut, Doç. Dr. Faruk Tuncer olduğu belirlendi. Daha önce ortaya çıkan fotoğraflarda konferansa katıldığı belirlenen ancak kendisini “sadece bilimsel bir program diye katıldım ve gitmeden önce organizasyonun bu gruba ait olduğunu da asla bilmiyordum” diye savunan Doç. Dr. Yusuf Genç’in de toplantının Danışma Kurulu’nda yer aldığı öğrenildi.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik soruşturmalar kapsamında örgütün 2012 yılında Tiran’da bulunan Beder Üniversitesi’nde düzenlediği The Spiritual Quest İn Humanities (Beşeri Bilimlerde Manevi Arayışlar) isimli konferansa incelemeye alındı. Konferanstan elde edilen fotoğraf ve görüntülerde örgütün hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile birlikte toplantıya katıldığı belirlenen 4 kişi hakkında soruşturmalar açıldı. Konferansın Danışma Kurulu’nda yer aldığı belirlenen Ali Seyyar KHK ile Sakarya Üniversitesi’nden ihraç edildi, Adil Öksüz’ün arkadaşı olarak tanımlanan İsmail Acar 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası çarptırılırken, Serkan Bayraktaroğlu FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
15 Temmuz’un ardından gözaltına alınıp daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra kayıplalara karışan Recep Kaymakcan firari olarak aranıyor. O dönem toplantıya katıldığı belirlenen ancak hakkında soruşturma açılmayan tek kişi ise 2012 yılı öncesinde Doçentlik için girdiği Yabancı Dil Yeterlilik sınavından 12 puan alan ve konferans sonrasında girdiği TOEFL sınavından 100 puan alarak Doçentlik başvurusu yaptığı iddia edilen Yusuf Genç olmuştu.
 
Sakarya Üniversitesi’nde Toplumsal Gelişme ve Sosyal Politika Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Yusuf Genç görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamalarda “Bu toplantıya giderken sadece bilimsel bir program diye katıldım ve gitmeden önce organizasyonun bu gruba ait olduğunu da asla bilmiyordum” ve “Toplantıya gitmeden önce bu Konferansın referansının ilgili terör örgütü ve ihanet çetesi FETÖ'ya ait olduğunu orada öğrendim” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Doç. Dr. Yusuf Genç’in konferansı düzenleyen Danışma Kurulu’nda yer aldığı öğrenildi.
 
2016’da rektör oldu
 
FETÖ soruşturmalarını sürdüren emniyet birimleri konferans ile ilgili yeni görüntülere ulaştı. Yeni video kayıtlarında halen üniversitelerde kritik görevlerde bulunan akademisyenler FETÖ’nün kritik isimlerinden Adil Öksüz ile birlikte görülüyor.
 
Video kayıtlarında Adil Öksüz’ün önünde ve yanında oturan kişiler arasında 2016 yılında Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Recep Ardoğan, Prof. Dr. İdris Şengül, Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Tuncer olduğu belirlendi.
 
İlahi için getirdiler iddiası
 
Öte yandan ilk kez ortaya çıkan görüntülerde katılımcıların toplantı yaptığı sırada şarkı söyleyen kişinin İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan Dr. Ubeydullah Sezikli olduğu ve bu toplantıya ilahi okuması için gönderildiği iddia edildi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler