Ankara’ya yeni Atatürk Orman Çiftliği geliyor

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Bademlidere’ye yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı. Bu projenin de Atatürk Orman Çiftliği'nun kuruluş amacı ve doğrultusunda olduğunun altını çizdi.

Yayınlanma: 06.02.2019 - 12:24
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gazetecilerler bir araya geldi. 5 yılda Çankaya’da yaptıkları hakkında bilgi veren Taşdelen yeni projeleri hakkında da açıklamada bulundu. 

KAMUNUN EN BÜYÜK KREŞ İŞLETMECİSİ 

Çankaya Belediyesi'nin kamunun en büyük kreş işletmecisi olduğunu belirten Taşdelen, “Şu anda bin 600 çocuğumuza kreşlerimizde bakıyoruz. Önümüzdeki dönemde de kreş yapımına devam edeceğiz ve bu özelliğimizi hiçbir zaman bırakmayacağız...” 

1 KURUŞ BORÇ ALMADIK

Taşdelen, “5 yılda bir kuruş borç almadık, bir kuruş kredi kullanmadık. Buna rağmen 710 milyon TL borç ödedik. Zülfü Livaneli, Yılmaz Güney kültür merkezlerini açtık. Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Mülkiye Kültür Merkezi’nin inşaatları sürüyor...” 

HALK KART UYGULAMASIYLA MUHTAÇLARA ULAŞTIK

"Çankaya’da muhtaç 2 bin haneye halk kart uygulamasıyla yardımda bulunduk. Bu rakamı 5 bin düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. Ailenin annesine her ay 400 TL banka kartı aracılığıyla veriliyor. İhtiyacının bir kısmı karşılanmaya çalışılıyor. Çocuk kitapları serisi hazırladık..."

YENİ ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ GELİYOR 

Taşdelen, yeni dönemde en önemli projelerinin Bademlidere Şehir Parkı olduğununun altını çizdi ve şöyle devam etti: "800 dönümlük bir alan. AOÇ’nin alanına eşdeğer bir büyüklükte. Davayı kazandık, artık belediyemizin tapulu malı oldu. Konsept olarak yepyeni bir Atatürk Orman Çiftliği kuracağız. Ayrıca ilçe sınırlarımız içinde bulunan Ankara’nın ilk stadyumu Cebeci’nin millet bahçesi olması için sayın Bakan Kurum ile görüştük. Olumlu yaklaştı. Her türlü katkıyı sağlayacağız ve ilçemiz bir yeşil alana da ha kavuşmuş olacak. Ne yazık ki başkent Ankara’da Ulusal Kurtuluş Müzemiz yok. Bunu biz yapacağız. Müze interaktif olacak. Ankara’ya Anıtkabir’i görmek için gelen turistlerin bir uğrak yeri olsun istiyoruz. Dumlupınar çatışmaları canlandırılarak insanlara anlatılacak. Bu projemizi de yeni dönemde gerçekleştireceğiz ve büyük bir boşluğu dolduracak bu proje” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler