Polisin taciz ettiği eylemci ile röportaj yapan gazeteciye gözaltı

Polisin tacizine uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, evinde gözaltına alındı. Gazeteci Okatan, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 21.02.2019 - 10:48
Abone Ol google-news

<video:1253091>

Sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alınan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, serbest bırakıldı. Polislerin evinde yaptığı aramadan sonra gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen Okatan'a geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları ve bir ihbar gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Okatan'ın avukatından Artı Gerçek'e yapılan açıklamada, gazeteci, evinde yapılan aramanın ardından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi. 

'AVUKATIMLA GÖRÜŞMEM ENGELLENDİ'

Serbest bırakılmasının ardından yaşananları anlatan Derya Okatan, polisin sabah saat 07.00'de ailesiyle birlikte kaldığı eve gelerek arama yaptığını söyledi. Arama tutanağını imzalamaktan imtina ettiği için gözaltına alınırken yanına para ve sürekli kullandığı ilacı almasına izin verilmediğini belirten Okatan, "Daha sonra emniyete götürüldüm. Saat 10.00'da ifademin alınacağı söylendi. Avukatımı beklemek istediğimi söyledim. Ancak 'avukatından ses yok' dediler. 3 saat bekledikten sonra barodan avukat talep ettim. Barodan avukat gelmesi üzerine ifademi verdim. Ancak bana 'avukatından ses yok' derken, arayan avukatıma da 'İfadesini saat 15.00'te alacağız' dediklerini öğrendim. Avukat birkaç kez aramış ama görüşmemiz engellendi" dedi.

'ZAMANLAMA MANİDAR'

Gözaltı gerekçesi olarak geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımlarının gösterildiğini söyleyen Okatan, “Yaptığım haber paylaşımları ve bir ihbar nedeniyle gözaltında olduğumu söylediler. Tacize uğrayan Merve Demirel’le yaptığım röportaja dair herhangi bir şey sorulmadı. Ancak suçlama konusu yapılan şeylerin üzerinden 1 seneden fazla geçmesinden sonra gözaltına alındım. Zamanlama biraz manidar. İfademin ardından savcılığa çıkarılmadan, savcının kararıyla serbest bırakıldım” dedi.

POLİSİN TACİZ ETTİĞİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYLE RÖPORTAJ YAPMIŞTI

Okatan, son olarak Ankara'da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapmıştı.

<haber-yatay:1258293,1256389,1255822,1255481,1254387,1257675>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler